De Toonladder gaat wandelen voor water

Donderdag 20 maart is het dan zover: basisschool ‘De Toonladder’ gaat wandelen voor water. Zo’n vijftig leerlingen van de hoogste groepen van de school zullen die ochtend zes kilometer gaan lopen met zes liter water (vier petflessen) in de door het Waterschap Stichtse Rijnlanden aangeboden rugzakken. Zo kunnen zij kennis maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in landen waar schoon drinkwater niet de gewoonste zaak van de wereld is.

De deelnemers aan deze tocht laten zich sponsoren door ouders, familie, vrienden en buren. Ook zijn zij al actief met het inzamelen van statiegeldflessen, om hierdoor extra inkomsten te krijgen. Wethouder Hans Reusch zal om 10.00 uur het startsein geven. De tocht voert hen vervolgens vanaf de school rond het fort Jutphaas, via de dierenweide in het park Kokkebogaard, waar zij het meegesjouwde water kunnen lozen in de drinkbakken van de dieren, weer terug naar school.

Het doel van deze, door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde sponsortocht is kinderen bewust maken van het belang van schoon drinkwater, goede toiletten en voorlichting hierover. De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk