De Sluyterslaan aan het woord

Mitros heeft aangekondigd de 152 woningen te willen slopen aan de Sluyterslaan. Op dit moment vallen alle 152 woningen in de categorie sociale huur. In de plannen van Mitros komen er slechts 40 huurwoningen terug en niet al deze woningen zullen sociale huur worden. Tevens komen er 40 seniorenwoningen terug, ook deels in de sociale huursector.

Aan de bewoners werd door de SP Nieuwegein gevraagd wat ze van deze verhoudingen vonden. Martijn Stekelenburg van de SP Nieuwegein: ‘Het merendeel van de mensen sprak er schande van dat er maar zo weinig betaalbare woningen teruggebouwd worden.

Op de vraag of men wilde terugkeren naar de nieuwbouw antwoordde 77% van de ondervraagden met ja. Van 17% van de mensen geldt dat ze dit niet van plan zijn, de rest wist het (nog) niet. Vrijwel alle ondervraagden gaven aan dat ze misschien wel wílden terugkeren, maar dat het maar zeer de vraag was of dit mogelijk zou zijn. Als mogelijke problemen bij het terugkeren gaf 58% van de ondervraagden de hogere huren bij de nieuwbouw op, 35% vroeg zich af of er voldoende woningen zouden terugkomen. Zo lazen wij in deze buurtenquête.

Verantwoordelijke wethouder Bert Lubbinge zegt dat de sloop van de flats nog niet definitief is. Hij wil eerst van Mitros duidelijke plannen zien en vindt het daarbij belangrijk dat het aantal sociale huurwoningen in Nieuwegein op peil blijft.

SP-er Martijn Stekelenburg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren