‘De Schouw’ wandelt voor water

Donderdagmiddag 21 maart j.l. was het dan zo ver: Wethouder Hans Reusch gaf om 13.30 uur het startsein en zo’n honderd leerlingen van groepen zeven en acht van basisschool ‘De Schouw’, de school die BEWEEGT, gingen wandelen voor water. Zes kilometer lopen met zes liter water in de rugzak. De tocht voerde vanaf ‘De Schouw’ via park Oudegein uiteindelijk naar de kinderboerderij, waar zij hun meegesjouwde water loosden in de drinkbakken van de dieren. Hierna leidde de weg weer terug naar school. Er waren geen uitvallers en ook niemand heeft stiekem zijn flessen laten leeglopen.

De deelnemers aan deze tocht hebben zich laten sponsoren door ouders, familie, vrienden en buren en hebben zij ook statiegeldflessen ingezameld. Zo hebben zij een aardig bedrag bijeen ‘gewandeld’.

Het doel van deze, door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde sponsortocht was kinderen bewust te maken van het belang van een goede sanitatie (schoon drinkwater en goede toiletten) en de voorlichting hierover. De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede komen aan de ‘Max Foundation.’ De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk