De PvdA in de wijk

Onder het motto Meer Rood Op Straat gaat de Nieuwegeinse PvdA regelmatig de wijken in. Op zaterdag 19 november bezocht de lokale PvdA winkelcentrum Galecop. De lokale politici wilden weten hoe de bewoners over de leefbaarheid van hun wijk denken. De rood uitgedoste fractieleden deelden pepernoten uit aan het winkelend publiek en stelden enkele vragen over de wijk. Die enquete leverde een overwegend positief beeld van deze jonge wijk op. De voornaamste zorgen daar blijken de hondenpoep en het gebrek aan voorzieningen voor de oudere jeugd.

Gevraagd naar de positieve kanten van het wonen in Galecop noemden veel bewoners het groene karakter en ruime opzet van de wijk en een prima winkelcentrum. Ook de dorpse en gezellige sfeer werden geroemd. Een oudere dame merkte op: “hier kent iedereen elkaar nog!” Punten voor verbetering zijn de aanpak van de hondenpoep en het gebrek aan activiteiten voor de in groten getale aanwezige oudere jeugd. Een jongere: “er is hier echte helemaal niks. In het buurthuis komen alleen bejaarden en een cafe is er niet. Voor een pilsje moet je helemaal naar de binnenstad.”

Ook het nog altijd ontbreken van een tramverbinding en de nieuwe inrichting van het plein, die de veiligheid niet op alle punten lijkt te hebben verbeterd houden de gemoederen in Galecop bezig. Ook de ontbrekende fietsklemmen op het plein worden node gemist. De PvdA vindt dit belangrijke signalen van de bewoners. De fractie zal dan ook een aantal zaken, zoals de fietsklemmen en de geconstateerde onveiligheid van het heringerichte plein in de gemeenteraad aan de orde stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk