DE-punten levert Voedselbank Nieuwegein koffie op

Opnieuw houdt de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein in december samen met serviceclub Lions Nieuwegein een inzamelingsactie van DE koffie- en theepunten. De organisaties vragen mensen in Nieuwegein net als in 2021 – toen de actie voor de derde keer in Nieuwegein plaatsvond – massaal DE-punten in speciale DE-boxen in zes Nieuwegeinse supermarkten in te zamelen.

Meedoen met de actie is simpel. Koffie- en theepunten die vaak verstopt liggen in keukenlaadjes en gespaard zijn, neemt u mee naar de deelnemende supermarkten in Nieuwegein. In heel Nieuwegein staan verspreid zes van dit soort boxen. De punten kunt u hierin deponeren (het liefst al geteld in zakje of wikkel). Douwe Egberts verhoogt na afloop de ingezamelde punten met 10% en zet de waarde van de punten om in pakken koffie voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen zo een paar pakken koffie in hun wekelijkse pakket.

“Blij met de actie van de Lions”
“Vorig jaar hebben we in Nieuwegein 900.000 punten verzameld en daarvoor heeft de voedselbank 2.000 pakken koffie ontvangen,” zegt de Lions President. “Hiermee was de actie weer een groot succes. Landelijk zijn er in 2021 bijna 92.000.000 DE Waardenpunten ingezameld voor de Voedselbanken. Dit waren 188.000 pakken koffie. Ik hoop dat 2022 dit aantal gaat evenaren. De december maand is echt een maand om iets voor elkaar te doen. Ik hoop dat Nieuwegein weer massaal punten gaat inleveren.”

De heer Van Loon van de supermarkt Plus van Loon aan de Nedereindseweg in Nieuwegein doet graag mee aan de actie. “Juist nu heeft de Voedselbank steun nodig. Koffie is namelijk een product dat niet snel op datum zit dus de Voedselbank krijgt dit minder aangeboden. De 2.000 pakken van vorig jaar waren zeer bruikbaar voor de Voedselbank en ik ga er vanuit dat ook dit jaar de Nieuwegeiner weer massaal doneert.”

De DE Inzamelboxen staan vanaf 29 november 2022 tot 3 januari 2023 in de deelnemende winkels.

De deelnemende supermarkten
De boxen staan tot eind december in de volgende winkels: Albert Hein City, Hoogzandveld; Dirk van den Broek; Jumbo Galecop, Walnootgaade en Plus van Loon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk