DE-punten levert Voedselbank Nieuwegein koffie op

Opnieuw houdt de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein in december samen met serviceclub Lions Nieuwegein een inzamelingsactie van DE koffie- en theepunten. De organisaties vragen mensen in Nieuwegein net als in 2020 – toen de actie voor de tweede keer in Nieuwegein plaatsvond – massaal DE-punten in speciale DE-boxen in negen Nieuwegeinse supermarkten in te zamelen.

Meedoen met de actie is simpel. Koffie- en theepunten die vaak verstopt liggen in keukenlaadjes en gespaard zijn, neemt u mee naar de deelnemende supermarkten in Nieuwegein. In heel Nieuwegein staan verspreid negen van dit soort boxen. De punten kunt u hierin deponeren. Douwe Egberts verhoogt na afloop de ingezamelde punten met 10% en zet de waarde van de punten om in pakken koffie voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen zo een paar pakken koffie in hun wekelijkse pakket.

“Blij met de actie van de Lions”
“Vorig jaar hebben we in Nieuwegein 1.100.000 punten verzameld en daarvoor heeft de voedselbank 2.200 pakken koffie ontvangen,” zegt Lions President Edwin van Straten. “Hiermee was de actie weer een groot succes. Landelijk zijn er in 2020 bijna 100.000.000 DE Waardenpunten ingezameld voor de Voedselbanken. Dit waren 230.000 pakken koffie. Ik hoop dat 2021 dit aantal gaat evenaren. De december maand is echt een maand om iets voor elkaar te doen. Ik hoop dat Nieuwegein weer massaal punten gaat inleveren.”

De heer van Dalen is als voorzitter van Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein erg blij met de actie van de Lions in Nieuwegein. “Koffie is namelijk een product dat niet snel op datum zit dus de Voedselbank krijgt dit minder aangeboden. De 2.200 pakken van vorig jaar waren zeer bruikbaar voor ons en ik ga er vanuit dat ook dit jaar de Nieuwegeiner weer massaal doneert.”

De deelnemende supermarkten
De boxen staan tot eind december in de volgende winkels: Albert Hein; Dirk van den Broek; Jumbo en Plus van Loon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren