DE-punten levert Voedselbank Nieuwegein koffie op

Opnieuw houdt de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein in december samen met serviceclub Lions Nieuwegein een inzamelingsactie van DE koffie- en theepunten. De organisaties vragen mensen in Nieuwegein net als in 2019 – toen de actie voor het eerst in Nieuwegein plaatsvond – massaal DE-punten in speciale DE-boxen in acht Nieuwegeinse supermarkten in te zamelen.

Op de foto van links naar rechts: Cor van Dalen (Voedselbank Nieuwegein) Midden Marcel van der Meer  (AH Hoog Zandveld) en rechts Edwin van Straten (Lions Nieuwegein)

Meedoen met de actie is simpel. Koffie- en theepunten die vaak verstopt liggen in keukenlaatjes en gespaard zijn, neemt u mee naar de deelnemende supermarkten in Nieuwegein. In heel Nieuwegein staan verspreid acht van dit soort boxen. De punten kunt u hierin deponeren. Douwe Egberts verhoogt na afloop de ingezamelde punten met 10% en zet de waarde van de punten om in pakken koffie voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen zo een paar pakken koffie in hun wekelijkse pakket.

“Blij met de actie van de Lions”
“Vorig jaar hebben we in Nieuwegein 1.000.000 punten verzameld en daarvoor heeft de voedselbank 2.000 pakken koffie ontvangen,” zegt Lions-lid Edwin van Straten die vorig jaar het initiatief nam voor de actie. “Hiermee was de actie al in het eerste jaar een succes. Naast de DE-punten vragen we de Nieuwegeiners ook om vreemd en oud geld in de box te deponeren. De opbrengst hiervan gaat naar Fight for Sight die oogoperaties mogelijk maakt in Afrika. Voor iedere kilo oud geld kunnen er drie operaties worden uitgevoerd.”

De heer van Dalen is als voorzitter van Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein erg blij met de actie van de Lions in Nieuwegein. “Koffie is namelijk een product dat niet snel op datum zit dus de Voedselbank krijgt dit minder aangeboden. De 2.000 pakken van vorig jaar waren zeer bruikbaar voor ons.”

Massaal DE-punten inleveren
Ondernemer Marcel van der Meer van Albert Heijn Hoog Zandveld werkt graag mee door een DE-inzamelbox in zijn winkel te plaatsen. Van der Meer: “De december maand is echt een maand om iets voor elkaar te doen. Ik hoop dat Nieuwegein weer massaal punten gaat inleveren.”

De deelnemende supermarkten
De boxen staan tot eind december in de volgende winkels: Albert Heijn Cityplaza, Albert Heijn Muntplein, Albert Heijn Hoog Zandveld, Dirk van den Broek Cityplaza, Jumbo Walnootgaarde, Jumbo Cityplaza, Jumbo Galecop en Plus van Loon op winkelcentrum Nedereind.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren