De NOC*NSF Nationale Sportweek in Nieuwegein

Van 17 tot en met 26 september aanstaande is de Nationale Sportweek van NOC*NSF (NSW). Nieuwegein is dit jaar voor de 3e keer HostCity! Samen met alle partners wil de organisatie er weer een groot sport- en beweegfeest van maken! ‘Doe je mee? Samen maken we het mogelijk!’

Thema’s
Elke dag in de Nationale Sportweek heeft een thema wat centraal staat. Rode draad tijdens de NSW is 50 jaar Nieuwegein en Positieve Gezondheid. Per themadag is een buurtsportcoach aanspreekpunt.

Ton Bothoff, directeur-bestuurder van Verbindion: ‘Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier in sport en bewegen. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 17 tot en met 26 september 2021 zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Zo ook in Gemeente Nieuwegein.’ Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is? Kijk dan hier.

Sport doet iets met je. Sport en bewegen bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport en bewegen betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs en verenigingen spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. Samen sporten en bewegen draagt bij aan onze gezondheid. Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk.

Programma
Dit jaar, op dinsdag 21 september 2021, is er bijvoorbeeld weer een Route 55 Experience, georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein. Een leuke en gezellige wandelroute door park Oudegein waarbij er veel te zien en te doen is qua sport, bewegen, kennis en muziek. Route 55 is een wandel en beleefevenement voor iedereen vanaf 55 jaar en ouder.

Beleef een gezellige middag met veel leuke activiteiten. In een groep en met een begeleider loop je de route en maak je kennis met allemaal sport, beweeg, kennis en muziek activiteiten. Bij aankomst ontvang je een goodiebag met daarin iets te drinken en een snack die genuttigd kan worden tijdens te route. Hier kun je je voor deze Route 55 Experience opgeven.

Ga naar de website van SportID Nieuwegein en bekijk alle informatie van de Nationale Sportweek in Nieuwegein.

Heb je een vraag? Of wil je meer informatie? Neem contact op met SportID Nieuwegein! Stuur een e-mail naar info@sportidnieuwegein.nl of bel de organisatie op 030-6004260 (en vraag naar SportID Nieuwegein).

Rico Verhoeven tijdens de Nationale Sportweek in 2020 in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren