De Nationale Voorleesdagen in Nieuwegein

Van woensdag 24 januari to en met zaterdag 3 februari aanstaande wordt het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 t/m 6 jaar gehouden: de Nationale Voorleesdagen. Ook in Nieuwegein. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen en (groot)ouders in Nieuwegein. Alle activiteiten zijn gratis! Natuurlijk is er ook meer dan genoeg te lezen…

Nationale Voorleesdagen

Prentenboek van het Jaar
Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of een van de andere negen getipte boeken in de bibliotheek, of bij één van de activiteiten:

Woensdag 24 januari – feestelijk voorleesontbijt en knutselmiddag
We starten de Nationale Voorleesdagen om 10.00 -11.00 op Cityplaza met het feestelijke voorleesontbijt! Welke verrassingen komen we tijdens het voorleesontbijt tegen? Kom dansen, zingen, ontbijten en luister naar het verhaal over Suus en Vos voorgelezen door wethouder Guido Bamberg. Maak en eet daarna lekker broodjes samen met broodbakker Wanting! Aanmelden kan via de website agenda van bibliotheek De tweede verdieping.

In de middag kan je om 14.00 – 16.00 naar Bouwspeeltuin Bouwgein en maak je eigen vogel prentenboek!

Zondag 28 januari – theatervoorstellingen en verhalenkistje maken
Kom tussen 11.00 – 14.30 naar Theater DE KOM en maak je eigen verhalenkistje! Luister naar de leukste verhalen uit de prentenboeken top 10. Wel verhaal stop jij in het kistje en met wie wil jij het verhalenkistje delen?

Op zondag zijn er ook twee kindertheatervoorstellingen; om 10.30 uur Het zonnetje in huis (4+) en om 14.30 Beuk! (4+). Kaarten voor de voorstellingen reserveer je bij DE KOM.

Maandag 29 januari – Voorstelling de Muziekstal
De Muziekstal komt langs bij de Buurtbrabbels! Kijk, luister en doe mee met de voorstelling over het prentenboek Help! Een verrassing! Woensdag 29 januari van 09.30 tot 11.00 uur op Buurtplein Doorslag.

Woensdag 31 januari – Voorleesfeestje voor peuters
Iedere woensdag is er de ouder-kindochtend. Deze woensdag staat in teken van de Nationale Voorleesdagen. Alle (groot)ouders en kinderen (0-3 jaar) zijn welkom om te luisteren naar Aron en Aardappel en te genieten van een gezellige ochtend. Woensdag 31 januari van 09.30 tot 11.00 uur op Buurtplein Doorslag.

Van 14.00 tot 16.00 uur is er op Buurtplein Batau nog een Voorleesfeestje, waarin we Help! Een verrassing! voorlezen in het Nederlands en in het Arabisch.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk