Katern

De Nationale Sportweek in Nieuwegein

Van 18 t/m 27 september is de landelijke Nationale Sportweek van NOCNSF. Ook dit jaar is de Gemeente Nieuwegein HostCity! NOCNSF heeft begin dit jaar voor het tweede jaar op rij Nieuwegein verkozen tot één van de HostCity’s van de Nationale Sportweek. Verbindion Nieuwegein, SportID Nieuwegein en Sport- en Evenementencomplex Merwestein gaan er samen met alle partners een groot sport- en beweegfeest van maken.

De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.’ Het thema zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt.

In 2019 bezocht Rico Verhoeve en Olga Commandeur Nieuwegein om de Sportweek te promoten

Verbindende kracht van sport
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOCNSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOCNSF: ‘Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied. Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Nieuwegein zet daarbij ook écht in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Iets dat ook centraal staat in de Nationale Sportweek. Nieuwegein is daarmee een uithangbord. We zijn dan ook trots op Nieuwegein als één van onze Host City’s.’

Beleefroute voor iedereen van 55 jaar of ouder
Maandag 21 september is het de ouderen dag in de Nationale Sportweek. Van 14.00 uur tot 16.00 uur komt er een bijzondere beleefroute door City en Park Oudegein heen genaamd ROUTE 55. Tijdens deze 2 of 5 kilometer route zijn er op verschillende punten sport, beweeg en culturele activiteiten te zien maar ook te doen.

Er zijn koek en zopie punten waar je iets kunt drinken en er zijn gids groepen waar je in mee kunt lopen. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom om deel te nemen te voet, fiets, scootmobiel of rolstoel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren