De MEEbus weer in Nieuwegein

Op dinsdag 9 augustus van 13.30 uur tot 15.30 uur staat de MEEbus weer in Nieuwegein bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Iedereen met een beperking, handicap of chronische ziekte kan in de MEEbus terecht voor informatie en advies. Ook ouders, verzorgers, familie, hulpverleners, verwijzers en andere betrokkenen kunnen naar binnen voor een gratis gesprek met een professionele consulent van MEE. U krijgt antwoord op vragen over een passende vakantiebestemming voor uw zus met een handicap, mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding voor uw client, ideeën voor een creatieve dagbesteding voor uw zoon met autisme.

De MEEbus toert al een paar jaar door de provincie Utrecht en ‘t Gooi. De consulenten van de MEE bus zijn erg enthousiast. ‘Mensen die de bus voor het eerst zien, zijn erg nieuwsgierig. De bus met oranje stippen valt op, zeker als er bij mooi weer parasols op staan: wat zou dat zijn? Het werken op de infobus blijft spannend omdat je van tevoren niet weet welke vraag mensen gaan stellen. Dit vraagt veel creativiteit. Maar we kunnen ter plekke informatie zoeken via internet en onze brochures, en mensen laten zien welke mogelijkheden er zijn. ‘Het mooie van de bus is dat je mensen die nauwelijks weten wat er mogelijk is, in korte tijd gratis tips kan geven waar ze ook daadwerkelijk iets mee kunnen.’

Consulenten spreken mensen die bijvoorbeeld door een chronische ziekte al jaren niet meer op vakantie geweest. De consulent vraagt dan wat hun wensen zijn. Gezamenlijk wordt er een gids bekeken en blijkt er veel mogelijk te zijn. De bezoekers van de bus gaan met informatie weg en komen zonodig nog terug of bellen als ze er niet uit komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk