De leukste herfst-uitjes in Nieuwegein

De zomer loopt echt op zijn einde en de herfst staat alweer voor de deur. ’s Ochtends vroeg is het nog een beetje schemerig, de bladeren verkleuren langzaam en zo nu en dan komt het alweer met bakken uit de lucht. Het is altijd even wennen dat je niet meer de hele dag lekker buiten kunt zijn, en ook al is het ook wel weer heerlijk om onder een kleedje op de bank te genieten van een kopje thee, veel mensen worden niet echt vrolijk van dit kleurrijke seizoen. Toch kun je ook tijdens de herfst een heleboel leuke dingen doen. Hieronder lees je een paar tips voor een vrolijke herfst in Nieuwegein en omgeving.

Vrolijk springen
Heb je zin in een sportieve activiteit maar regent het pijpenstelen? Dan is het een goed idee om je Dakine rugzak in te pakken en op weg te gaan naar trampolinepark Jumpsquare in Nieuwegein. Dit spring-walhalla is met zijn 2400 vierkante meter het grootste trampoline park van Europa. Je kunt natuurlijk eindeloos springen bij Jumpsquare, maar ook basketballen en freerunning, of het uithalen van allerlei ingewikkelde trucs zijn leuke opties. En een zachte landing is uiteraard gegarandeerd, of dit nu op de big bag of in de foampit is. Jumpen kan al vanaf 7 jaar, maar heb jij nou ook stuiterende kinderen die jonger zijn? Dan ga je gewoon naar de MiniJump. Dan is het hele springparadijs gereserveerd voor de ukkies van 1,5 tot 6 jaar.

Het bos in
Als de herfst aanbreekt is er eigenlijk geen mooiere plek om hier van te genieten dan in het bos. Met je rugtas heren op je rug gevuld met gezonde snacks en een kleedje om op te zitten is het heerlijk wandelen onder het kleurrijke bladerdak. Bovendien blijf je zo goed als droog onder de bomen en is het geluid van regendruppels op de bladeren ontzettend rustgevend. In Nieuwegein kun je een lekker wandelingetje maken in het IJsselbos. Naast een wandeling kun je ook de Watertoren Nieuwegein bezichtigen. Gaan er kinderen mee? Dan is het leuk om Kasteel Oudegein en de IJsselstee te bezoeken. Hier kunnen de kinderen de boerderijdieren aaien en voeren bij de kinderboerderij en kun je fantaseren over prehistorische tijden bij Museum Warsenhoeck.

Museumhoppen
Tijdens een regenachtige herfstdag is het altijd een goed idee om wat cultuur op te doen en een museum in te duiken. Als je fan bent van schepen dan is een bezoek aan museumwerf Vreeswijk een heel goed idee. Hier vind je exposities en gerestaureerde oude schepen die een mooi inkijkje geven in de oude scheepsbouw. Het museum restaureert daarnaast ook oude schepen. Dit is zowel een binnen- als buitenmuseum. Denk er dus aan om naast je waterdichte Rains Backpack ook een paraplu mee te nemen. Een museum dat erg leuk is voor volwassenen én ook voor de allerkleinsten; het Nijntje Museum in Utrecht. Hier kunnen Nijntje-fans zich helemaal uitleven, niet alleen in het museum maar ook in de museumwinkel waar uiteraard allerlei leuke Nijntje merchandise te vinden is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren