De Lekzangers komen zware stemmen tekort

Het 55+ Koor de Lekzangers uit Nieuwegein telt nu 10 mannen ‘en dat zijn er veel te weinig,’ aldus het koor. De heren hebben moeite om vocaal tegenwicht te geven aan de 38 dames. Het koor hoopt dan ook op nieuwe mannelijke aanwas. Met vijf zware stemmen extra zal het koor al wat completer zijn.

De bassen worden bijgestaan door een vrouw met een zware stem, maar liefst hebben ze er een paar kerels bij. ‘We kunnen aardig wat vrouwen aan, maar het wordt nu toch wel een aardige kluif’, zegt een van de mannelijke zangers.

Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, van luisterliedjes tot licht klassiek, van musical tot opera en operette, ook gouwe ouwe, die door het publiek kunnen worden meegezongen. Ze zingen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. Iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur oefent het koor in De Voorhof aan Wiersdijk 8b in Nieuwegein. Wilt u lid worden van de Lekzangers? Loop dan rustig eens keer binnen bij de wekelijkse repetitie van het koor in De Voorhof.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk