De KOM: stoelen of meer kunstencentrum ?

Tijdens het debat over de Binnenstad is het college op pad gestuurd met huiswerk. De raad is niet tevreden over het voorstel voor De Kom. De discussie spitste zich toe op het aantal steolen in het nieuw te bouwen theater. 600 of 800.

Dat gaat natuurlijk niet alleen over het aantal: de omvang van het theater bepaalt mede welk soort producties naar Nieuwegein kunnen worden gehaald.

Daarnaast speelt er voor de PvdA nog een ander vraagstuk. Het kunstencentrum in de KOM. Dat is natuurlijk het onderdeel waar de Nieuwegeiners het meest aan hebben. Vrijetijdsbeleving, cursussen en het beoefenen van kunsten. Voor groot en klein, voor heel Nieuwegein.

De meeste partijen in de gemeenteraad hebben geen enkel woord aan het kunstencentrum besteed. Maar de PvdA is er nog niet klaar mee. Wij hebben de wethouder ook meegegeven nog eens nadrukkelijk met het bestuur en de directie van De Kom over het kunstencentrum te praten. En wij zullen wethouder Breuer natuurlijk kritisch blijven volgen als het over het kunstencentrum gaat. Waar de VVD, als het aan hen ligt een weg wil opleuken (De Noordstedeweg), denkt de PvdA in nuttige voorzieningen voor Nieuwegein: het uitgebreide kunstencentrum dus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk