De ‘Grote Worden Wat Je Wil Show’ tijdens de Kinderboekenweek in de bieb

‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek die dit jaar van 6 t/m 17 oktober wordt gehouden. Maar wat wil jij eigenlijk worden of doen met je leven?

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert bibliotheek De tweede verdieping de enige echte ‘Grote Worden Wat Je Wil Show’ voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Het hoogtepunt van het jaar, dus tijd voor glitter en glamour! Natuurlijk gaat het niet alleen om beroepen, maar ook over wat je nog meer kunt worden in je leven: vrolijk, gezond, sportief en creatief. En daar hoort een bomvol en leuk programma bij. 

Het openingsfeest is woensdag 6 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur

Tijdens het openingsfeest draait alles om ‘Worden wat je wilt’. Maak een tijdcapsule met een brief naar je latere ik. Zo heb je een mooie boodschap aan jezelf, als je later groot bent. Deze brief schrijf of teken je met een echte filosoof, Marc van Dijk en tekenaar Sander ter Steege (bekend van het boek ‘Becky Breinstein’).
 Het programma:

  • Open Lab ‘Beroepen van de toekomst’ zaterdag 9 oktober, 14.00 tot 16.00 uur: tijdens het Open Lab ga je aan de slag gaan met beroepen van de toekomst. Vertel door middel van een stop-motion filmpje, green-screen filmpje, podcast of een tekening/verhaal wat jij later gaat doen.
  • Workshop Schrijven door Anke Kranendonk, woensdag 13 oktober, 15.00 tot 17.00 uur: kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk geeft een workshop Schrijven in de bieb. Ze vertelt hoe het is om een schrijver te zijn, en hoe je zelf een verhaal of een boek kunt schrijven.
  • De Grote Worden Wat Je Wil Show, vrijdag 15 oktober, 19.00 tot 21.00 uur: het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen.

Je kan worden wat je wil. Of dit nou een beroep is uit de toekomst, goochelaar of motoragent, het kan allemaal. Kom tijdens ‘De Grote Worden Wat Je Wil Show’ op spectaculaire wijze ontdekken wat je allemaal kan worden en ga de uitdagingen aan! Meer weten? Aanmelden? Kijk op de website van de bibliotheek in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk