Nieuwegein Toen en Nu

‘Deze foto toont de Vreeswijkse Oranjebrug in 1970. De brug is gebouwd tussen de Koninginnenlaan en de Oranjestraat in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Op deze wijze moest een betere aansluiting met de woonwijk ten oosten van het kanaal op het industrieterrein ‘De Wiers’, de Beatrixsluis en de verbinding met Tull en ‘Waal tot stand komen. Aan de oostzijde van de Vreeswijkse Rijn werden de eerste huizen gebouwd in 1957’, zo schrijft de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen.

Martin Reijmerink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij naar dezelfde plek aan de Oranjestraat in Vreeswijk. Klik op het cameraatje hieronder voor de foto van ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!