De geschiedenis van film, cinema

Tegenwoordig is het kijken naar films en programma’s uitgezonden door televisie, bioscoop en dvd’s een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Ze entertainen, zetten af, vergroten onze kennis, we kunnen ons leven nauwelijks voorstellen zonder films. Maar hoe werd de film, de film, geboren? Maak kennis met het verleden van de cinema!

Perfecte akoestiek – echte filmervaring
De akoestiek van de ruimte waar de film wordt bekeken, bepaalt de geluidskwaliteit van de film. De ruimtes kunnen behandeld worden met geluidsabsorberende en geluidsisolerende of diffuse wandpanelen, geluidwerende gordijnen voor de ramen en een akoestisch tapijt op de vloer om de perfecte akoestiek te bereiken!

Er was eens..
Al in de 17e eeuw werden de getekende afbeeldingen en afbeeldingen geprojecteerd, maar deze waren meestal alleen in kerken of tentoonstellingen te zien. In de tweede helft van de 19e eeuw maakten de fotografie en de druktechniek een enorme ontwikkeling door. In 1878 nam Eadweard Muybridge 24 fasefoto’s naast elkaar van een galopperend paard. Als je de afbeeldingen omdraait, lijkt het alsof het paard echt galopperen. De allereerste film werd gemaakt in 1888. In 1895 vonden de gebroeders Lumière de bioscoop uit, die films kon opnemen en projecteren. Ze presenteerden hun fantastische uitvinding aan het publiek en vertoonden hun eigen films in Parijs. We kunnen deze datum beschouwen als de geboorte van de bioscoop. De productie van de bioscoop is gestart door de gebroeders Pathé na de oprichting van Pathé Fréres. Hun andere bedrijf, Pathé Cinema, werd opgericht om films te produceren. Ze waren succesvol in beide ondernemingen, een van hun serieuze rivalen was Gaumont, opgericht door Léon Gaumont. In 1910 nam het bedrijf de leiding over van de gebroeders Pathé. Maar tegen 1920 begonnen Amerikaanse studio’s hun films in het buitenland te distribueren, waardoor Hollywood-films meer ruimte kregen.

De geluidsfilm
In 1922 maakten en presenteerde drie Duitse ingenieurs – Hans Vogt, Joseph Massolle en Benedict Engel – zijn eerste geluidsfilm met nieuwe technieken in Berlijn. De periode van de geluidsfilm begon met de film The Jazz Singer uit 1927 van Warner Brothers. In de jaren dertig werd de Movietone-techniek wijdverbreid. Dankzij het mixen gingen al snel alle geluiden in de film in dezelfde soundtrack. In 1940 werd stereogeluid voor het eerst gebruikt in Walt Disney’s tekenfilm Fantasy.

In de jaren 70 experimenteerde Dolby Laboratory met het ruisonderdrukkingssysteem. En in de jaren tachtig was digitale geluidsopname al ontwikkeld.

En kleurenfilms waren geboren
In 1909 werd de eerste kleurenfilm vertoond in de Palace Variety in Londen. In 1917 werd dankzij het technicolorproces de daadwerkelijke kleurenfilm in de Verenigde Staten vertoond. In 1936 werd een meer geavanceerde methode van de Agfacolor-techniek gebruikt om kleurenfilms te maken. Technicolor ontwikkelde in 1930 een filmproductieproces dat gemaakt kon worden door 3 basiskleuren te mengen. Walt Disney heeft deze methode uitgevonden. De film Vanity Fair is gemaakt in 1935, maar de echte première van de kleurenfilm is te zien in de Disney Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen uit 1937.

Terug naar de toekomst!
In onze moderne wereld zijn we helemaal niet meer verrast door de steeds evoluerende technieken die worden gebruikt bij het maken van films. Velen hebben een thuisbioscoopsysteem, zodat u thuis kunt genieten van een echte bioscoopervaring. Het is heel belangrijk om je favoriete film te kijken op een hoogwaardige televisie of projectiescherm, maar het geluid van films is misschien nog wel belangrijker. Er zijn veel soorten hifi- en audioapparaten op de markt, waaruit we kunnen kiezen naar onze smaak en mogelijkheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren