Katern

De gemeenteraad van Nieuwegein viert Coming Out Day

Op donderdag 11 oktober a.s. is het Coming Out Day. De gemeenteraad van Nieuwegein schenkt graag, als nadere uitwerking van het Regenboogakkoord en de Motie 11 ‘Positieverbetering van LHBTI’s’, aandacht aan deze bijzondere dag.

Gemeenteraad op bezoek bij Oosterlicht
Een aantal raadsleden gaat van 8:30 uur tot 9.30 uur naar het Oosterlicht College voor het hijsen van de regenboogvlag en voor het voeren van gesprekken/discussies in de klas. Op deze wijze willen zij jongeren bij het LHBTI-onderwerp betrekken en met hen in gesprek gaan over o.a. acceptatie en veiligheid van LHBTI’s in en uit Nieuwegein. Ook burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Jan Kuijper zullen aanwezig zijn.

Theater DE KOM
Theater DE KOM zal de hele dag in regenboogkeuren verlicht zijn. De raadsleden, college en belangstellenden zullen elkaar om 19.25 uur ontmoeten aan de linkerkant van de entree van De Kom, bij het terras van de Komeet.

Raadsvergadering
Aansluitend wordt vanaf 19:45 uur koffie/thee en een speciale versnapering aangeboden bij de raadszaal, voorafgaand aan de raadsvergadering. Mogelijk zijn de raadsleden gekleed in roze of met een roze accent.

Paarse Vrijdag
Op vrijdag 14 december a.s. is het paarse vrijdag. Dit is een dag die met name door scholen gebruikt wordt om LHBTI onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Ook deze dag zullen er vanuit de Gemeente initiatieven worden genomen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren