De gemeente Nieuwegein zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

De gemeente Nieuwegein zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Deze campagne start op 25 november en duurt tot 10 december. Vandaag hebben de wethouders Ellie Eggengoor, Jan Kuiper en Marieke Schouten, samen met Resie Meisters (Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht), de Orange the World vlag gehesen bij het Stadshuis om hier aandacht voor te vragen. Daarnaast kleurt Stadstheater DE KOM tijdens de campagne oranje.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van alle vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse ‘16 days of action’ van Orange the World. In Nederland wordt deze campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs. Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht, een serviceclub van vakvrouwen voor vrouwen, met leden uit Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en omstreken, organiseren en ondersteunen deze actie.

Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. Iedereen kan helpen om geweld te voorkomen. Met de actie Ik ben #medestander ondersteunt de gemeente deze boodschap. Help ook mee en onderteken de #medestanderpledge op orangetheworld.nl.

Foto: Jan Buteijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren