De Geinfilmers in de prijzen op filmfestival

Op zaterdag 9 mei j.l. werd in het Overijsselse Rijssen het NOVA (Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele amateurs) Nationaal 1-minuutfilmfestival gehouden. Ook de Nieuwegeinse amateur filmvereniging De Geinfilmers deed mee met meerdere inzendingen, en niet zonder succes. Zij behaalde twee hoofdprijzen.

De kundige jury, bestaande uit Jan Essing, Vladimir Murtin en Ben Teeninga, hadden de zware taak de beste 16 films aan te wijzen. In totaal werden maar liefst 48 films gedraaid. De Geinfilmers hadden met 7 inzendingen de aanval op de prijzen ingezet. Vier films werden door de jury gekozen bij de beste 16. Na twee rondes, waarin het publiek steeds de beste film selecteerde door hiervoor op te staan, ontstond de situatie, dat twee eigen films tegen elkaar zouden kunnen uitkomen. Gelukkig was het lot de Nieuwegeinse club gunstig gezind.

De films ‘Ultiem kapsel’ en ‘Haat’, beide van José Bibian, eindigden in de finale. Met een overweldigende meerderheid werd de film ‘Haat’ als winnende film gekozen. Deze film is gemaakt in samenwerking met het rijdend Unifil museum in Gorinchem. In het verhaal loopt een Duitse soldaat langs een woning en herinnert zich weer een situatie van 70 jaar geleden.

Beide winnende films zijn geselecteerd als Nederlandse inzending voor het het Unica one minute moviefestival in St. Petersburg (Rusland), dat in september dit jaar wordt gehouden. Daar krijgen De Geinfilmers internationale bekendheid en kunnen ze zich meten met filmers uit de hele wereld. Ondanks deze successen zijn zowel de beginnende als gevorderde filmers van harte welkom op een van de clubavonden. Alle informatie is te vinden op de website van De Geinfilmers. De winnende film kunt u zien door op het videocameraatje hieronder te klikken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren