De Cronyck is er weer, lekker om te lezen op je vakantie adres

Lekker lezen in de vakantie: de Cronyck de Geyn staat ook deze keer weer vol interessante artikelen. Dit kwartaalblad, een uitgave van de erfgoedinstellingen in Nieuwegein, bevat tal van wetenswaardigheden en feitjes over onze mooie gemeente, ontstaan uit Jutphaas en Vreeswijk.

Een greep uit de artikelen: ‘van de redactie’ door de nieuwe eindredacteur, een uitgebreid verslag van de Vaart van Nieuwegein en natuurlijk de bekende rubriek ‘Nieuwegein op de kaart’ (dit keer over Vreeswijk). Een interview met Ineke van Adrichem, die opgroeide in het Nedereind en het Overeind. Er zijn foto’s van transportbedrijf Kragten, een nog onbekende prent van de windkorenmolen, de Stadscraen, en de oud-voorzitter Hidde van der Kluit die de Anna van Rijnpenning kreeg. En natuurlijk de lijst van activiteiten die de komende maanden op het programma staan.

Als u lid bent van de Historische Kring Nieuwegein of de Museumwerf ontvangt u dit blad gratis, dus let op uw brievenbus. Of koop de nieuwe Cronyck bij de Bruna!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk