De Beugelaer van februari 2023 staat weer klaar

Afgelopen week is het februari nummer van de wijkkrant voor Vreeswijk uitgekomen, en zoals altijd is deze ook te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. In de wijkkrant blikken de samenstellers terug en kijken wat er dit jaar allemaal weer te gebeuren staat. Ook de Gidsengroep van Vreeswijk staat in het ‘zonnetje’ met leuke verhalen en leest u meer over de activiteiten van het Wijkplatform Vreeswijk en het dorpshuis Fort Vreeswijk.

Zo leest u in deze editie een mooi interview mat Jan Monster. Jan is een geboren Vreeswijker en is geboren aan de Dorpsstraat waar nu het Kruidvat zit. Vroeger zat daar de Firma Monster van zijn opa.

Jan: “Toen de sluizen nog open waren, lag Vreeswijk aan de drukke vaarroute tussen Amsterdam, Utrecht, Dordrecht en Köln. Vreeswijk kent een geschiedenis met veel middenstand. Er was veel klandizie, maar dat veranderde met de komst van de Prinses Beatrixsluizen in 1938. De vaarroute ging vanaf dat moment om het dorp heen. Toch herinner ik mij Vreeswijk als een levendig dorp. De firma Monster was een bedrijf voor aannemers, schippers en doe-het-zelvers.”

Lees hier de Beugelaer van deze maand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk