De Awards zijn uitgedeeld

Afgelopen zaterdagavond werd in een totaal uitverkocht Sport- en Evenementencomplex Merwestein weer de Nieuwegein Awards uitgereikt. Er waren diverse prijzen te winnen in verschillende categorieën zoals: Sport, Kunst -en Cultuur, het Evenement van het Jaar, de Duurzaamheids Award, de Ondernemer van het Jaar en natuurlijk de ‘Nieuwegeiner van het Jaar’ bekend gemaakt. Deze laatste werd, zoals ieder jaar, als laatste uitgereikt door de burgemeester.

Voor iedere categorie, op de ‘Nieuwegeiner van het Jaar’ na, waren drie genomineerden. De uiteindelijke winnaars hieronder op een rijtje. Onze vlogster Dagmar van Amerongen hebben wij met een VIP kaart op pad gestuurd om een impressie te laten maken van de avond. Deze ziet u hierboven. Binnenkort de foto’s van de winnaars met het juryrapport.

. Floyd Stijger (Taekwon-Do In Nae Do Kwan)kreeg de prijs van ‘Sporttallent van het Jaar’

Dit 13-jarige sporttalent kan terugkijken op een zeer succesvol sportjaar. Begin 2016 werd hij op het grootste internationale toernooi in Nederland tweede op het onderdeel Tuls – een schijngevecht met denkbeeldige tegenstanders. In december mocht hij meedoen met drie onderdelen op het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam en bereikte twee tweede plaatsen en voor de derde keer op rij werd hij Nederlands Kampioen op Tuls. De Sportjury kent de prijs voor Sporttalent van het jaar 2016 toe aan Floyd Stijger!

Floyd Stijger

. Jesse Puts (zwemmen) werd wederom ‘Sportman van het Jaar’

Deze 22-jarige sportman van Aquarijn heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Zowel op de korte- als langebaan werd hij houder van het Nederlands record op de 50 meter vrije slag. Tijdens de EK kortebaan in Israël in december 2015 eindigde hij als achtste op de 50 meter vrije slag. Op de 4 x 50 meter vrije slag gemengd sleepte hij een bronzen medaille in de wacht samen met gerenommeerde zwemmers als Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker. Zijn volgende doel zijn de Olympische Spelen in 2020 in Tokio. Net als in 2015, kent de Sportjury ook dit jaar de prijs van Sportman van het jaar toe aan Jesse Puts.

Jesse Puts

. Lisanne Breeschoten (Bowling) is ‘Sportvrouw van het Jaar’ geworden

Deze sportvrouw kwam op haar tiende in aanraking met de bowlingsport en ze is al een aantal jaren lid van de Nieuwegeinse Bowlingvereniging. Sinds haar veertiende is zij lid van het Nederlands team en ze was al vier keer bowlster van het jaar. In 2016 won zij diverse Nederlandse kampioenschappen en werd zij Nederlands kampioene van de Sportbowlingtour 2015-2016. De sportjury heeft besloten om de prijs voor de Sportvrouw 2016 toe te kennen aan Lisannne Breeschoten!

Lisannne Breeschoten

. Marnix Bunnik en Ruben Assman ontvingen de Award  ‘Sportploeg van het Jaar’

Bij het JiuJitsu Duo systeem meten koppels hun techniek met andere koppels. Eén ploeg is al jaren niet meer weg te denken uit de top. Een duo sinds 2012, ze zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en hebben al diverse titels op hun naam gezet. Na mooie resultaten in 2016 in de Parijs- en de German-Open, wisten zij in het Poolse Wrocław [VROTS-laf] de wereldtitel in de wacht te slepen. De Sportjury heeft besloten om de prijs voor de Sportploeg 2016 toe te kennen aan het heren Duo team JiuJitsu, Marnix Bunnik en Ruben Assman.

Marnix Bunnik en Ruben Assman

. Bas van Meegen van Dagwinkel Vreeswijk werd ‘Ondernemer van het Jaar’

Bas is een gedreven, sociaal bewogen ondernemer, die in een uitdagende markt een financieel gezonde supermarkt van de grond heeft gekregen. Sinds vijf jaar is hij eigenaar van de Dagwinkel in Vreeswijk. Eén jaar geleden opende hij samen met zijn zakenpartner Broodje Kaas, eveneens in Vreeswijk. Door zakelijk ondernemen te combineren met een sociale antenne, heeft hij zich een plaats verworven in de Vreeswijkse gemeenschap. Bas van Meegen wint de Award en is daarmee ‘Ondernemer van 2016’!

Bas van Meegen

. De Stichting Evenementen Verkeersregelaars ontving de ‘Award voor Vrijwilligersoprganisatie’

Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein bestaat uit een grote groep vrijwilligers. Als vrijwillig verkeersregelaar moet je stevig in je schoenen staan, want het is een taak die niet altijd gemakkelijk is. De vrijwilligers staan vele weekenden op hun post, terwijl het publiek kan genieten van evenementen zoals de jaarmarkt in Vreeswijk of de Sluizenloop van Atverni. De Award voor ‘vrijwilligersorganisatie van Nieuwegein’ is voor de Stichting Evenementen Verkeersregelaars.

Stichting Evenementen Verkeersregelaars

. Vrijwilliger van het Jaar is geworden: Henny Bruinsma o.a. van het Repair Café en de Gein Express

Henny Bruinsma zet zich al vele jaren in als vrijwilliger in Nieuwegein. Ruim 30 jaar is hij actief bij de Geinfilmers, waarvan 15 jaar als penningmeester. Sinds twee jaar is Henny bestuurslid van de Gein Express en doet de boekhouding. Vanaf 2013 is hij actief bij het Repair Café, daar verzorgt hij de inschrijfbalie en is hij penningmeester. Daarnaast is hij actief bij de Algemene Hulpdienst en past hij regelmatig op zijn kleinkind. Henny Bruinsma: gefeliciteerd met de Award “Vrijwilliger 2016”!

Henny Bruinsma

. Kunst & Cultuurprijs ging naar dichter Ton de Gruijter

Ton de Gruijter toont zich in zijn poëzie een goede observator, die wat hij ziet, denkt en voelt in rake, beeldende bewoordingen weet vorm te geven. Zijn taalgebruik is dichterlijk en verzorgd, verrassend soms, zijn poëzie toegankelijk. Vaak is Nieuwegein de inspiratiebron voor zijn prachtige gedichten, die nu eens ontroeren, dan weer je een glimlach ontlokken door hun humor. De Kunst & Cultuur Award 2016 is voor de onofficiele Nieuwegeinse stadsdichter Ton de Gruijter!

Ton de Gruijter

. Woning Corporatie Jutphaas Wonen mocht de Duurzaamheidsprijs mee naar huis nemen

Voor woningcorporatie Jutphaas Wonen is duurzame ontwikkeling onderdeel van de dagelijkse praktijk. De belangrijkste innovatie is de verbouw van bedrijfsgebouwen naar wooneenheden, waarmee ruimte en grondstoffen worden hergebruikt. Daarnaast wordt bij het onderhouds- en verbouwwerk optimaal aandacht besteed aan energiebesparende voorzieningen waardoor de huurders meeprofiteren van de investeringen. De Award “Duurzaamheid 2016” is voor Jutphaas Wonen!

De medewerkers van Jutphaas Wonen

. Licht op Noorderveld kreeg uiteindelijk de Award voor het ‘Evenement van het Jaar’

‘Licht op Noorderveld’ is afgelopen november voor de tweede keer georganiseerd. De organisatie van het evenement weet met een groep enthousiaste medewerkers een moment te creëren waar stilgestaan wordt bij de herinnering aan onze dierbaren. Met dankbare bezoekers en veel positieve reacties, een bijzonder onderscheidend evenement voor Nieuwegein. De jury beloont ‘Licht op Noorderveld’ met de Award ‘Evenement van het Jaar 2016’.

De organisatoren van: ‘Licht op Noorderveld’

. BOCS De Evenaar sleepte de ‘Lijfstyle Bloei Award’ in de wacht

BOCS, Begeleiding Ondersteuning Coaching en School, startte in 2011. Het initiatief richt zich op kinderen van vier tot zestien jaar die niet adequaat functioneren binnen de eigen schoolsituatie. Al vroeg in de ontwikkeling biedt BOCS deze kinderen de kans zichzelf te ontdekken en de eigen veerkracht te vergroten. Zo wordt de basis gelegd om potentiële schooluitvallers en daarmee probleemmensen van de toekomst tot bloei te laten komen.

BOCS verdient daarom de eerste Nieuwegeinse Lijfstyle Bloei-Award!

. Dorathé van Doorn, zij werd uitgeroepen tot ‘Nieuwegeiner van het Jaar.’

Het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nieuwegein Awards kent de eretitel ‘Nieuwegeiner van het jaar 2016’ toe aan een Nieuwegeinse die commercieel ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid op een unieke manier combineert.

Zij is geboren en getogen in Jutphaas, later Nieuwegein. Zij is oprichtster en eigenaresse van het Nieuwegeinse bedrijf Printrun,een bedrijf voor grafisch projectmanagement.

Zij is vanaf het begin betrokken geweest bij het toenmalige platform voor maatschappelijk ondernemen Nieuwegein. In 2010 is de stichting Samen voor Nieuwegein gestart. Zij is sinds die tijd bestuursvoorzitter.

Zij richtte in 2005 ‘Make Sense’ op, een stichting voor hulp aan onder andere een adoptiekind, een kindertehuis en een ziekenhuis in Bosnië.

Samen met MOvactor heeft zij in 2012 een nieuwe maatschappelijke onderneming opgericht onder de naam Fair Return Media, die printwerk verzorgt voor maatschappelijke en commerciële organisaties. Recentelijk is ze, samen met haar partner, opnieuw een matschappelijk bedrijf WederX gestart waar.

Onder de naam WederX was- en strijkservice wordt voor mensen met een WMO indicatie en anderen de was gedaan. Bij Fair Return Media en WederX kunnen mensen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken en leren in een bedrijfsmatige omgeving. Zij krijgen in de ‘gewone wereld’ de kans om zich te ontwikkelen en vaak zelfs door te stromen naar een baan, ongeacht hun handicap of beperking. Want ‘motivatie is het belangrijkste en de rest daar verzinnen we wel wat op. Iedereen mag meedoen’ is haar motief. Niet voor niets is Dorathé van Doorn de Nieuwegeiner van het jaar 2016.

Dorathé van Doorn

 

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk