De aanloop kat

Het komt regelmatig voor dat katten die buiten lopen de weg kwijt zijn. Ze staan dan ineens bij een vreemde voor de deur klagelijk te miauwen.
Mensen vinden dit zielig en denken dat hij erg veel honger heeft. Ze geven deze ‘aanloper’ dan maar wat te eten. Dat lijkt onschuldig maar dit heeft als gevolg dat dit kat niet meer terug naar huis gaat. Hij heeft eten gevonden en krijgt aandacht. De eigenaar zelf maakt zich vele zorgen dat de kat niet meer naar huis komt. Ook kan het andere gevolgen hebben, namelijk dat sommige katten een speciaal dieet hebben. Water geven kan geen kwaad. Sommige dieren lusten altijd wat te eten. Net als ik mijn hond eten geef en een uur later nog eens zal ze het bakje weer gulzig leegeten.

Als u een aanloopkat treft en u heeft het idee dat hij verdwaald is, kunt u het volgende doen: kijkt u eerst eens op onze website www.amivedi.nl of dit dier als vermist opgegeven staat. Staat deze kat niet op de website dan kunt u hem er op plaatsen of telefonisch aanmelden telefoonnummer 088-0064674. Vermeld zoveel mogelijk details van dit dier over de kleuren en tekeningen van de vacht, waar welke kleur zit, etc. Het liefst een duidelijke foto. Dat vergroot de vindkans naar de eigenaar. Vermeld ook duidelijk waar deze kat verblijft.

Andere dingen die u ook kunt doen is het dier op een chip laten controleren. Dit kan gratis bij een dierenarts of asiel. Zij hebben daar een uitlees apparaatje, want een chip kun je zo niet zien of uitlezen.

Mocht het dier niet te zijn gechipt laat het Amivedi dan ook even weten. U zou ook een gezonde kat nog een met papier gecreëerde halsbandje om doen met de tekst ‘van wie is deze kat, met uw telefoonnummer’. De eigenaar kan dan zien dat deze kat gevonden is. Als het bandje de volgende dag er nog om heen zit, is hij niet thuis geweest en is hij echt de weg kwijt. U kunt hem dan op laten halen door de dierenambulance of zelf naar het asiel brengen. Zij zullen dan verder voor dit dier zorgen. Meer informatie kunt u lezen op www.amivedi.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren