De 4 veiligste landen om te bezoeken in Afrika

Ben je van plan om op reis te gaan naar Afrika en heb je veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan wil je waarschijnlijk graag weten welke landen je het beste kunt vermijden en nog belangrijker: welke je juist moet bezoeken.

Outsight.nl

Wij hebben een aantal landen op een rijtje gezet die prachtige natuurlijke landschappen met rijke culturen combineren, én streven naar veiligheid. Hierdoor zijn het ideale bestemmingen voor toeristen die op zoek zijn naar zowel avontuur als rust.

Namibië: Land van de eindeloze horizon

Veiligheid
Namibië blijft een van de veiligste landen in Afrika. De politieke stabiliteit, het lage misdaadcijfer en de gastvrije sfeer maken dit geweldige, diverse land een topkeuze voor reizigers.

Waarom bezoeken?
De surrealistische landschappen, waaronder de iconische duinen van de Sossusvlei en de griezelige Deadvlei, zijn geweldig om te bezoeken tijdens een rondreis Namibië. Het land heeft daarnaast een grote selectie wilde dieren: van ‘woestijn olifanten’ tot de bedreigde zwarte neushoorns. En dat allemaal binnen de context van een veilige en goed geregelde toeristische infrastructuur.

Mauritius: Het tropische paradijs

Veiligheid
Mauritius is met stipt een van de veiligste landen in Afrika. Met een stabiel politiek klimaat en lage misdaadcijfers biedt het een veilige omgeving voor alle soorten toeristen.

Waarom bezoeken?
Mauritius staat bekend om zijn ongerepte stranden, kristalheldere water en weelderige landschappen. Of je nu volledig wilt relaxen, de levendige markten wilt verkennen of kiest voor een snorkelavontuur in de turquoise lagunes: dit paradijs in de Indische Oceaan biedt een perfecte getaway.

Botswana: Parel van zuidelijk Afrika

Veiligheid
Ook dit mooie Afrikaanse land staat bekend om zijn politieke stabiliteit en lage misdaadcijfers. Het is een land dat prioriteit geeft aan het behoud van wilde dieren en veiligheid voor zowel de inwoners als bezoekers.

Waarom bezoeken
Botswana is de droom van elke safariliefhebber. In de uitgestrekte wildernisgebieden, waaronder de Okavango Delta en het Chobe National Park, wemelt het van de wilde dieren. Game drives, mokoro (kano) safari’s en wandeltochten bieden de mogelijkheid om deze prachtdieren in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten.

Wil je een auto huren in Tanzania of een ander land? Denk dan ook aan een passende verzekering!

Tanzania: Oost-Afrika op z’n best

Veiligheid
Het mooie Tanzania staat bekend om zijn stabiele politieke klimaat en er komt weinig criminaliteit voor. Met een focus op toeristische veiligheid biedt dit Afrikaanse land een perfect toevluchtsoord voor reizigers die met een gerust hart willen rondtrekken.

Waarom bezoeken?
Tanzania is een diverse en dynamische bestemming. Van de beroemde Serengeti en Ngorongoro krater tot de paradijselijke eilanden van Zanzibar: het land herbergt adembenemende natuurlijke schoonheid en garandeert ontmoetingen met wilde dieren. Een rondreis Tanzania belooft dan ook een spectaculaire, veilige ervaring te worden.

Kortom: deze 4 geweldige landen bieden reizigers de perfecte mix van veiligheid, natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Kies je ervoor om een van deze fantastische landen te verkennen? Dan kun je de diverse wonderen van Afrika met een gerust hart ervaren!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk