Datum verwijdering stalen Boogbrug bij Nieuwegein bekend

Binnenkort verwijderd Rijkswaterstaat de stalen boogbrug tussen Vianen en Nieuwegein, dit is uiteraard geen alledaags karwei. De stalen boogconstructie, die bijna 5000 ton weegt en alleen in z’n geheel te vervoeren is, vraagt niet alleen om een gedegen maar bovenal om een veilige manier van verwijderen. Voor het publiek is dit te volgen via deze livestream vanaf 7 november 06.30 uur. Onze videograaf Bart van Rooijen zal van deze activiteit een reportage maken.

Het wegen van de brug eerder dit jaar

Zoals het er nu uitziet, komt op zaterdagavond 6 november om 23.00 tot 01.00 uur het ponton aanvaren en wordt deze aan de lierdraden vastgemaakt. Dit is met speciale verlichting te zien.
De constructie wordt op zondagochtend 7 november om 06.30 uur vast gespannen aan de lieren en tussen 07.30 en 08.30 uur omhoog gevijzeld en van 08.30 tot 09.30 uur op het ponton geladen. Vervolgens wordt het ponton gedraaid en daarna rond 10.30 uur weggevaren richting de Beatrixsluis. In de Beatrixsluis wordt gestart met het demonteren van de brug.

De tijden zijn nog onder voorbehoud en kunnen veranderen bij bepaalde weersomstandigheden.

Indien de gehele operatie niet kan plaatsvinden, bijvoorbeeld door de waterstanden, zal er uitgeweken worden naar 14 november.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk