‘Dat moet er even uit!’

Tot mijn verbazing las ik dat drie partijen nu opeens de stad willen schoon krijgen. Het CDA, CU en de VSP gaan hiervoor geld proberen vrij te maken. Maar was het CDA ook niet de partij die toen in het pluche zat die dit hebben mede veroorzaakt? Toen moest er bezuinigingen door gevoerd worden onder het mom van de tering naar de nering zetten. En dan moet er nu vanuit de oppositie ineens de show gemaakt worden dat zij de hoeders zijn van onze stad. Toen kon er helemaal niets en nu moeten zelfs de verkeersborden schoongemaakt worden! Ja, laten we daar nu eens flink geld tegen aan gooien. Daar knapt de stad echt van op!

Maar er is wel hoop voor die partijen want WE hebben een meevaller van 9 miljoen euro op de begroting. Ik zeg bewust WE want wij als inwoners merken er natuurlijk zoals gewoonlijk helemaal niks van. Alhoewel, we merken het wel aan al die herstelwerkzaamheden!

Maar is de politiek nu echt doorgeschoten in hun bezuinigingsdrift? En dan bedoel ik in eerdere periodes, want toen moest er 7 miljoen aan bezuinigen doorgevoerd worden en we hebben nu 9 miljoen over. Misschien snap ik er niets meer van en ben ik te dom hiervoor, maar we hebben ik weet niet hoeveel ambtenaren ontslagen. Vrijwillige afvloeiing of gedwongen, maar nu is dat hele grote Stadshuis wel erg leeg geworden en moet het werk steeds meer gedaan worden door overwerkte ambtenaren en ja, die bestaan echt!

Misschien had de burgemeester wel een tonnetje kunnen gebruiken voor de beveiliging van die oefenwedstrijd van FC Utrecht bij JSV maar dat zou natuurlijk te gek zijn geweest. Nieuwegein laten opdraaien voor de kosten van een oefenwedstrijd van de grote broer. Ik geef Frans Backhuijs volkomen gelijk dat hij die wedstrijd verbood. En de mensen van JSV hadden dit zelf natuurlijk ook kunnen bedenken. Die lui uit Utrecht en een stelletje dronken Engelse supporters had de stad even helemaal kunnen verbouwen. Waarom speelt Utrecht niet gewoon in hun eigen stad? Dan had Jan van Zanen een uitdaging gehad. Ik weet niet of hij die wedstrijd wel had laten doorgaan.

Maar, is het alleen maar kommer en kwel deze dagen? Nee, er zijn ook mooie dingen gebeurd zoals de opening van de nieuwe gemeentewerf en daar gelijk bij in de roeiclub de Doorslag. Eindelijk hebben die mensen het roeien tegen de stroom beloont zien worden.

En hebben we een mooie nieuwe brug bij de Plofsluis, die door een Tour de France bobo geopend moest worden. Waarom niet door Willem Wijntjes, u weet wel die mastodont van het CDA, die dit allemaal in werking heeft gezet. Toen kon er nog met miljoenen gesmeten worden en Willem wist daar wel raad mee als fervent fietser. Wat omfietsen om naar Houten te komen? Nee, we flikkeren er gewoon een brug neer en ik stuur dat meisje Carla Breuer erop af bij de provincie en de raad om het er door te persen. Maar is het doel van fietsen niet dat je veel van je omgeving gaat zien? Of zouden het alleen maar forensen zijn die dadelijk over die brug gaan? Ze moeten maar eens goed gaan bijhouden hoeveel die brug wordt gebuikt.

Misschien een ideetje voor onze politieke meneertjes en mevrouwtjes: doe eens echt iets waar de inwoners echt voordeel bij hebben! Doe eens gek en geef eens een vaste stek voor de Kledingbank zodat die zich geen zorgen meer hoeven te maken want volgens mij draait die tent erg goed en voorziet in een duidelijke behoefte. Een mooie locatie zou hun heel goed uitkomen om zo meer mensen te bedienen die door Den Haag in de kou worden gezet. En kom nu niet met die al oude k.tsmoes dat jullie geen inkomenspolitiek mogen bedrijven. Wees dus niet Roomser dan de Paus en neem jullie verantwoordelijkheid daarom zitten jullie daar!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren