Dansen in park Oudegein

Als het aan de meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein ligt, kan er in de toekomst weer gedanst worden in park Oudegein. De PvdA diende donderdag 12 november samen met D66, Groep Verdam en VVD de motie ‘Evenemententerrein voor jongerencultuur’ in en deze motie werd met ruime meerderheid aanvaard.

Deze motie draagt het college op om in het nieuw te formuleren cultuur- en evenementenbeleid met een voorstel te komen voor een goed bereikbaar en geoutilleerd evenemententerrein in park Oudegein. Het moet in ieder geval geschikt zijn voor het beleven van jongerencultuur (zoals evenementen, festivals en feesten). Indien dit niet in het park mogelijk blijkt te zijn, zal het college met een goed alternatief moeten komen.

Initiatiefnemer PvdA-raadslid Emiel Holtermann gebruikte in zijn betoog de inmiddels bekende metafoor van ‘de hamer en de dans’. Hij vroeg zich af hoe lang we al niet constateren dat er in onze gemeente zo weinig te doen is voor jongeren? Uit onderzoeken weten we volgens Holtermann dat motivaties van jongeren om deel te nemen aan cultuur grotendeels afgeleide zijn van het culturele product.

Emiel Holtermann: “Jongeren willen plezier hebben, de vrije tijd aangenaam invullen, vrienden ontmoeten en hun sociale netwerk uitbreiden. Jongeren kiezen bijvoorbeeld voor popmuziek, dance en musicals, activiteiten waarbij vooral de gezamenlijke ervaring van belang is.” En volgens hem zijn dat allemaal zaken die in deze corona-tijd node gemist worden.

“Het college moet nu met een voorstel komen om de hamer ter hand te nemen voor een goed bereikbaar en geoutilleerd evenemententerrein, waarop de jongeren na het verslaan van het virus weer volop kunnen dansen” aldus Holtermann. En wat hem betreft hoeven dat niet alleen de jongeren te zijn.

Voor deze motie stemden: PvdA, VVD, D66, Groep Verdam, CDA en Lokale Vernieuwing (totaal 19).
Tegen stemden: SP, GroenLinks, VSP, CU, IB en Nú (totaal 12).

One thought on “Dansen in park Oudegein

  1. Fred

    Mooi initiatief weer!!
    Welk deel van het park heeft Emiel Holtermann in gedachte: het deel ten Westen van de Parkhout – dus waar de halfpipe staat of ten oosten van de Parkhout – waar de ijsbaan zit?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren