Katern

Vreeswijk bij Kaarslicht op 17 december

Op woensdag 17 december wordt voor de 17e keer het voormalige schippersdorp Vreeswijk in Nieuwegein weer verlicht door duizenden kaarsen en fakkels. Tussen 19.00 en 22.00 uur zullen alleen fakkels en kaarsen branden, die langs de straten, kaden, de drie historische sluizen, de schepen langs de kaden en in de gevels van de huizen zijn geplaatst. De normale straatverlichting is dan uit.

Ruim 20 koren en muziekgroepen zullen op verschillende plaatsen kerstliederen zingen en spelen. Om 21.00 uur zal er met de deelnemende koren een samenzang zijn op de Oude Sluis. Een levende kerststal zal opgesteld zijn bij de Barbarakerk en is er kerstmuziek te horen in de twee kerken. In de Barbarakerk is er een Volkskerstzang om 19.00 uur.

Langs de route zullen warme dranken, zoals glühwein en chocolademelk te koop zijn. De winkels zijn deze avond gesloten en ook andere straatverkoop wordt deze avond niet toegestaan. Vreeswijk is op deze avond afgesloten voor alle rijdend verkeer en mag er niet geparkeerd worden. Dit kan wel in de omliggende wijken en bij winkelcentrum Hoog-Zandveld en het Veerhuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk