Dameskledingzaak Didi failliet, winkels blijven voorlopig open

Kledingwinkel Didi is failliet. De keten heeft in heel Nederland 81 winkels. In onze provincie zitten die in Utrecht, Amersfoort, Nieuwegein, Woerden en Houten.

Didi had maandag uitstel van betaling verkregen, maar een dag later is het doek al gevallen voor de verkoper van dameskleding met een winkel in Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza.

Bij de winkelketen zijn 350 voltijdbanen. Het precieze aantal medewerkers wisten de curatoren niet. De winkels blijven voorlopig open, terwijl gewerkt wordt aan een doorstart.

Het is nog onduidelijk of de webwinkel, die al dicht was, weer open gaat. Daarover is nog geen beslissing genomen.

Kledingwinkels Promiss en Steps
Eerder werd al bekend dat ook de kledingwinkels van Promiss en het merendeel van de Stepswinkels dit voorjaar zullen worden gesloten. Het Belgische moederbedrijf FNG van de damesmodeketens heeft dat laten weten. Promiss zit nog op Cityplaza aan de Passage, Steps is begin 2019 al vertrokken van Cityplaza.

Het bedrijf gaat de kleding van beide merken nog wel online verkopen. Op dit moment zijn de digitale verkoopkanalen van beide ketens al goed voor meer dan de helft van de omzet. Dat wil FNG uitbouwen en bij die strategie horen aanzienlijk minder fysieke winkels, stelt het bedrijf in een persbericht. De kleding van Steps en Promiss blijft te koop via de eigen webshops en via online aanbieders als Zalando en Wehkamp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren