Katern

Dames A1 Mixed Hockey Club Nieuwegein (MHCN) naar de Play Offs

De MA1 van MHCN hebben zich weten te plaatsen voor de Play Offs. Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd bij HC IJsseloever in IJsselstein. Met behalen van de Play Offs is uniek voor de club uit Nieuwegein. De dames (in de leeftijd van 16/17 jaar) zijn vorig seizoen knap eerste geworden in de eerste klasse A.

Esther van Doorn, manager van het team: ‘Het team kon helemaal bij elkaar blijven op één speler na die naar de dames door moest, daarvoor kregen we er twee eerste jaars A dames bij. Met elkaar vormen ze een echt team. De dames zijn ook bijna allemaal actief binnen de club als trainsters.’

Het team is dit nieuwe seizoen gestart in de subtop klasse en hebben na vijf wedstrijden ook de eerste plek weten te bemachtigen. Daardoor gaan ze aanstaande zaterdag strijden tegen Houten MA1 en Hilversum MA1 voor een plek in de super A. Er zijn twee plaatsen te verdelen in een poule met onder andere het sterke Kampong uit Utrecht.

De meiden spelen onder leiding van coaches/trainers Joseph Flipsen en Vivian Boijens, beide spelers van Heren 1 en Dames 1. Beide werken voor het eerst met elkaar. Voor Flipsen is het ook het eerste jaar als trainer/coache van een meisjes team.

Aanstaande zaterdag spelen ze een drieluik. De eerste wedstrijd tegen Houten is om 11.15 uur en de tweede wedstrijd tegen Hilversum om 16.15 uur. Beide op neutraal terrein bij HC IJsseloever in IJsselstein.

‘Wat de uitslagen ook zullen zijn, het is een geweldige ervaring om mee te mogen doen met deze Play Offs en dat ze dit voor elkaar hebben gekregen is al knap. Ook bij MHCN zullen er Play Offs gehouden worden voor plekken in de jongens super A, subtopklasse MA en landelijk MB tussen 10.15 uur en 16.15 uur. Genoeg hockey te zien dus in de omgeving dit weekend’ aldus Esther van Doorn. MHCN is gevestigd aan de Newtonbaan 10 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren