Katern

Dames 2 Handbalvereniging Nieuwegein tegen de mannen

Zaterdag 1 april jl. was dan eindelijk de dag aangebroken waar heel Handbalvereniging Nieuwegein naar toe aan het leven was. Dit was dé dag dat het Dames 2 team een oefen wedstrijd zouden spelen tegen een samengesteld Heren team.

Wat begon als een grapje, werd al heel snel serieus. Een grap die begon als heel klein, groeide uit tot een grote happening. De zaal zat vol publiek. Kinderen renden rond. Er werd gelachen en bijgepraat. Herinneringen van vroeger werden opgehaald. Jong en oud waren aanwezig.

Wat de dames 2 alleen nog niet wisten, was dat er al snel een aantal club legendes werden uitgenodigd om het heren team te versterken. Denk dan aan Robert en Rick Louw, Barry en Bob de Jong en Barry Zwezerijnen. Naast trainers en coaches hebben ook een aantal ouders meegespeeld. Toen de teams eenmaal bekend waren, kon het aftellen beginnen en waren de voorbereidingen in volle gang. DJ Kale Batsie werd benaderd om voor de gezelligheid in de kantine te zorgen.

‘In de heren whatsapp groep werden datums gedeeld en de zaal werd gehuurd zodat de heren konden trainen. Toen de dames eenmaal hoorde wie er allemaal mee speelden in het heren team kregen ze het toch wel even benauwd, maar des te meer wilde ze de uitdaging aan gaan. Want laten we wel wezen, de dames doen echt niet onder voor de heren!’ aldus Sharonne Vrijdag.

Het aftellen was begonnen. De laatste dingen werden geregeld. De club sponsor Ralph Sports uit Nieuwegein heeft gezorgd dat alle heren in hetzelfde shirt liepen én een mooie wedstrijdbal gesponsord.

Eindelijk was het dan zover. De dag was aangebroken dat de wedstrijd waar iedereen naar uitkeek gespeeld kon worden. En de sfeer zat er vanaf het eerste moment goed in! Zowel naast als op het veld werd gelachen. Broer en zus Zwezerijnen stonden recht tegenover elkaar en het was even ‘the battle of the fittest!’ De meeste spelers liepen met hun eigen kinderen op en dat was natuurlijk ook een bijzonder mooi moment. De wedstrijd werd gefloten door Anita van Miltenburg en Sven Vrijdag.

Sharonne Vrijdag: ‘We hebben allemaal enorm genoten van deze geweldige dag. En eigenlijk was iedereen het er unaniem over eens, dit mag volgend jaar gewoon weer in de herhaling!’ De mannen wonnen uiteindelijk de wedstrijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk