Daltonschool De Zuiderkroon krijgt nieuwe naam

Op 30 juni 2011 krijgt daltonschool De Zuiderkroon uit Nieuwegein een nieuwe naam. Burgemeester Frans Backhuijs komt op die datum persoonlijk de naam van de school onthullen. “We zijn heel blij met de nieuwe naam,” zegt directeur Bé Scholtmeijer, “Hij past echt bij onze school.”

Bij de keuze van de nieuwe naam is de school niet over één nacht ijs gegaan. “Het team van leerkrachten heeft samen met een afvaardiging van de ouders goed onderzocht wat de kernkwaliteiten van de school zijn en wat de school wil uitstralen. De nieuwe naam sluit daar prima bij aan,” aldus Scholtmeijer.

Het behalen van het daltoncertificaat, in april van dit jaar, vormde de directe aanleiding voor de naamswijziging. In de afgelopen jaren werden de leerkrachten opgeleid en ontwikkelde de school aan de Deldenseschans zich tot een daltonschool met een geheel eigen gezicht. Hierdoor werden de verschillen met jenaplanschool De Zuiderkroon steeds groter. De nieuwe naam is de laatste stap in de ontwikkeling van de geheel eigen identiteit van de daltonschool.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk