Daklozenopvang De BOKA uit IJsselstein tijdelijk in Nieuwegein

De BOKA, de kortdurende opvang voor daklozen in IJsselstein, is begin afgelopen week verhuist naar Nieuwegein. Het huidige pand aan de Hitteschild in IJsselstein is verouderd en wordt gesloopt. Er komt een nieuw complex met appartementen zodat de bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

“In ons huidige pand hebben de bewoners alleen een eigen kamer. Ze delen de woonkamer, badkamer en keuken”, vertelt Magda Treur, teamleider bij de BOKA. “We merken dat het voor een aantal bewoners best zwaar is om samen te wonen met mensen die ook in een moeilijke situatie zitten. Soms werkt dat steunend, maar soms ook niet. Wanneer onze bewoners een eigen appartement hebben, kunnen zij zich beter focussen op hun eigen herstel.”

Gemengd wonen in Nieuwegein
De BOKA verhuist naar Meanderpark van Portaal. Dit is een gemengd wonen project in Nieuwegein. Een deel van de bewoners woont hier met begeleiding, waaronder sinds afgelopen week de bewoners van de BOKA. De andere bewoners zijn huurders die bewust kiezen voor gemengd wonen. Samen bouwen ze aan een prettige woonomgeving. “Als ons nieuwe complex af is, verhuizen wij weer terug naar IJsselstein. Wij verwachten dat dit eind 2022 of begin 2023 is” aldus Magda Treur van BOKA.

Het ontstaan van de BOKA
De BOKA is in 1985 opgericht door zuster Odilia en zuster Agnes, omdat in IJsselstein veel vraag was naar opvang voor dakloze mensen. Zij begonnen in een vijfkamerflat en verhuisden in 1992 naar een oud schoolgebouw. Na het overlijden van zuster Odilia sloot de BOKA zich bij De Tussenvoorziening aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren