Dagwinkel twee keer slachtoffer van snelkrakers

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van twee mannen die in augustus twee keer bij de supermarkt aan de Dorpsstraat in Nieuwegein hebben ingebroken. De inbrekers halen beide keren het schap met sigaretten leeg en veroorzaken een flinke ravage.

De eerste inbraak is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 augustus. Op bewakingsbeeld is te zien dat rond 02.30 uur twee mannen met een moker de winkelruit inslaan. Eenmaal binnen forceren ze het rolluik, trekken het open en laden dan met z’n tweeën de inhoud van de kast in een zwart hoeslaken.

De nacht daarop was het alweer raak. De noodruit die door de eigenaar was geplaatst moest het weer ontgelden en opnieuw werd door twee mannen ingebroken. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde twee verdachten. De politie heeft hen tot op heden nog niet kunnen aanhouden. De politie heeft hun signalementen vrijgegeven en vraagt iedereen die iets denkt te weten zich te melden via 0800-6070.

De eerste verdachte is een blanke tot lichtgetinte man tussen de 20 en 35 jaar. Hij heeft donker haar en droeg tijdens de eerste inbraak een gewatteerde driekwartjas, een lichte spijkerbroek en een zwarte pet. De tweede keer droeg hij een zwarte trainingsbroek met witte strepen. De tweede verdachte is kleiner dan zijn handlanger en droeg een donker trainingspak met rode/roze strepen en het logo van FC Barcelona. Ook hij droeg een zwart petje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk