In Batau-Noord worden 45 bomen gekapt en 50 geknot

Tijdens een boomveiligheidscontrole in Batau-Noord is gebleken dat 95 bomen in de toekomst een gevaar gaan opleveren voor hun omgeving. Sommige verkeren in slechte conditie of hebben een ernstige rotting of zwamaantasting. Vorig jaar zijn tegelijk met het rooien van zieke kastanjes al verschillende slechte bomen verwijderd. De gemeente Nieuwegein is al begonnen met het opnieuw planten van 33 bomen in de wijk.

Van de 95 bomen die een gevaar opleveren voor de toekomst worden er 50 geknot. Het gaat hierbij om bomen in het elzen/essen Broekbosje dat ligt bij de Ringslangweide, Spannerweide, Libelleweide en Salamanderweide. Dit om het elzen/essen Broekbosje in stand te houden. Dit stukje heeft namelijk nog een cultuur historische waarde, het is een gedeelte van een oude griend waar vroeger hakhout uit werd gehaald om bijvoorbeeld bezemstelen of ander werktuig van te maken voor de boeren. Deze elzen en essen worden te groot op deze plek en worden geknot zodat ze weer mooi uitgroeien. Het elzen/essen Broekbosje wordt in de komende drie jaar geheel geknot. Het knotten gaat in fasen om de fauna zoveel mogelijk te beschermen. De eerste 50 bomen die worden geknot, staan achter de Spannerweide. De kapvergunning hiervoor is al aangevraagd en verleend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren