Dag van de oud-leerling Oosterlicht goed bezocht

De studievoorlichtingsmarkt die afgelopen vrijdag 23 november op het Oosterlicht College Nieuwegein werd gehouden, is druk bezocht. Jaarlijks wordt deze markt georganiseerd voor leerlingen van klas 3 en 4 van het VMBO en klas 4, 5 en 6 van het HAVO en VWO om zich te oriënteren op een vervolgstudie. Er waren maar liefst 110 oud-leerlingen die voorlichting over hun studie kwamen geven. Verder waren er veel voorlichters van verschillende MBO- en HBO-opleidingen en ook diverse universiteiten aanwezig. De voorlichters werden bestookt met vragen door de leerlingen. Ook de meegekomen ouders hadden veel vragen.

De stands lagen vol voorlichtingsmateriaal en gadgets. Enthousiaste oud-leerlingen wisten veel over de studie, maar ook over het studentenleven, het reizen en het wonen op kamers te vertellen. Dit evenement is tevens een soort reünie van oud-leerlingen en wordt daarom op het Oosterlicht de ‘Dag van de oud-leerling’ genoemd.

Behalve standjes met oud-leerlingen waren ook de docenten van de school op de studievoorlichtingsmarkt om de leerlingen wat meer te informeren en te helpen met het kiezen van hun vervolgopleiding. De docenten lopen rond om te kijken hoe het loopt bij de stands, en maakten een praatje met oud-leerlingen. De decanen en ook de studenten die volgend jaar examen gaan doen kijken tevreden terug op de door de oud leerlingen georganiseerde voorlichtingsmarkt. Volgend jaar moeten zij een keuze maken wat hun eventuele vervolgstudie gaat worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren