Nieuwegeiner 40 maanden de cel in

Een 36-jarige man uit Nieuwegein is woensdagmorgen 10 augustus veroordeeld voor poging tot doodslag in vereniging bij een ripdeal. De man uit Nieuwegein moet 40 maanden de cel in. Twee Culemborgers van 21 jaar en 23 jaar, die bij de ripdeal aanwezig waren,  kregen een celstraf van 30 maanden. Het trio stak een man neer waarmee ze een drugsdeal hadden. Het slachtoffer had met de daders op 15 oktober 2015 afgesproken in Geldermalsen om meerdere kilo’s wiet te kopen. Om de drugs te betalen had de man 30.000 euro op zak. De Nieuwegeiner kwam naar boven tijdens het onderzoek in deze zaak en zat al vast tijdens zijn aanhouding voor een andere zaak.

Tot een verkoop kwam het echter niet. Terwijl het slachtoffer bij de drie mannen in de auto zat, werd er op hem ingestoken. Een aanval die de man, volgens de rechtbank, ternauwernood overleefde. Hij liep onder meer een gedeeltelijke klaplong, een scheur in zijn milt en een scheurwond van drie centimeter aan het middenrif op.

Bij het bepalen van de straffen heeft de rechter rekening gehouden met de rollen van de mannen, het gegeven dat het drietal geen openheid van zaken gaf, het strafblad van de mannen en de jonge leeftijd van de mannen uit Culemborg. De eis van justitie voor de rechtbank in Arnhem was onvoorwaardelijke celstraffen van zes jaar tegen het drietal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren