Dag van de oud-leerling Oosterlicht goed bezocht

De studievoorlichtingsmarkt die op vrijdag 21 november op het Oosterlicht College Nieuwegein werd gehouden, is druk bezocht. Jaarlijks wordt deze markt georganiseerd voor leerlingen van klas 3 en 4 van het VMBO en klas 4, 5 en 6 van het HAVO en VWO om zich te oriënteren op een vervolgstudie. Er waren maar liefst 130 oud-leerlingen die voorlichting over hun studie kwamen geven. Verder waren er veel voorlichters van verschillende MBO- en HBO-opleidingen en ook diverse universiteiten aanwezig. De voorlichters werden bestookt met vragen door de leerlingen. Ook de meegekomen ouders hadden veel vragen.

De stands lagen vol voorlichtingsmateriaal en gadgets. Enthousiaste oud-leerlingen wisten veel over de studie, maar ook over het studentenleven, het reizen en het wonen op kamers te vertellen.

Dit evenement is tevens een soort reünie van oud-leerlingen en wordt daarom op het Oosterlicht de ‘Dag van de oud-leerling’ genoemd. De decanen, Irmy Reintjes, Mascha Meijer en Dorien Meijer, kijken tevreden terug op de door hen georganiseerde voorlichtingsmarkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk