Opschoondag in Merwestein

Zaterdagochtend 19 maart deed ook Portaal mee aan de Landelijke Opschoondag. Samen met de bewoners die zich inzetten voor de wijk, de zogenaamde Buurtkrachten en Gemeente Nieuwegein zorgden we ervoor dat de wijk Merwestein in Nieuwegein er nu weer tiptop uitziet.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur waren de Buurtkrachten en ook veel kinderen actief de buurt aan het opschonen. De beheerder van Portaal en de wijkregisseur van de gemeente Nieuwegein hielpen mee. De laatste had bezems en prikstokken geregeld. Portaal zorgde voor een tent. Dankzij inzet van de Buurtkrachten zorgde de Jumbo voor de versnaperingen.

‘We hebben hard gewerkt. De buurt ziet er weer mooi uit. Het was fijn om elkaar na zo’n lange tijd van coronamaatregelen weer te kunnen ontmoeten. Zelfs de wijkagent kwam even kijken’ aldus Portaal.

Portaal staat voor bijdragen aan goed samenleven
We dragen meer dan ooit bij aan goed samenleven. Dat is onze missie; daar staan we voor. Voor leven in leefbare buurten waar mensen naar elkaar omkijken. Waar mensen wonen in comfortabele, goed geïsoleerde woningen waarmee ze hun voetafdruk op onze aarde verminderen. Waar een alleenstaande niet in een sociale huurwoning van 100 vierkante meter woont en een gezin met drie kinderen in een van 60. Waar mensen zich inzetten voor hun buurt en voor elkaar maar zelf bepalen hoe. Waar mensen solidair zijn en gelijkwaardig. En waar huurders, maatschappelijke- en zorginstellingen, gemeenten en woningcorporaties samenwerken en bijdragen aan goed samenleven.

Op de website  van Portaal leest en ziet u hoe zij, samen met anderen, een bijdrage leveren. U vindt er artikelen over de mooie initiatieven die daar uit voortkomen, maar ook over de dilemma’s die deze missie met zich meebrengt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk