‘Dag van de Omgevingsvisie’

Op woensdag 13 november vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur en zaterdag 16 november van 13.30 uur tot 16.00 uur organiseert de gemeente Nieuwegein in het Stadshuis de ‘Dag van de Omgevingsvisie.’ Op deze dag laat de gemeente de resultaten zien van het gelopen participatieproces met de stad voor de ontwikkeling van de Omgevingsvisie. Indien u geïnteresseerd bent om één van de bijeenkomsten bij te wonen dient u zich aan te melden door een mail te sturen met uw naam, aantal personen en op welke dag u wilt komen. Het e-mail adres is: omgevingswet@nieuwegein.nl.

Nieuwegein ontwikkelt een Omgevingsvisie waarin we beschrijven wat we belangrijk vinden voor onze stad en uw wijk. Deze visie bepaalt hoe we aanpassingen of ontwikkelingen in de openbare ruimte van u als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie en de gemeente beoordelen.

Goede opkomst
De periode waarin u als inwoner uw inbreng kon geven, duurde van afgelopen mei tot en met juli. Verschillende inwoners van jong en oud gaven aan wat ze belangrijk vinden voor hun stad en wijk. Nieuwegein staat dagelijks voor uitdagingen en beslissingen over de inrichting van de leefomgeving. De gemeente heeft de inwoners van Nieuwegein daarom diverse dilemma’s voorgelegd op het gebied van kwaliteit van de woonomgeving, voorzieningen, groen, regio, mobiliteit, energieneutraal en klimaatbestendig.

Waarom een Omgevingsvisie?
Door de nieuwe Omgevingswet krijgt de gemeente meer ruimte om te bepalen of aanpassingen of ontwikkelingen in de stad mogelijk zijn. Ook de wijze waarop we deze aanpassingen en ontwikkelingen (van u als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie en de gemeente zelf) inhoudelijk beoordelen, gaat veranderen. Daarvoor ontwikkelt de gemeente samen met de stad een Omgevingsvisie. Sommige plannen zijn pas nog zorgvuldig met de stad besproken en staan dus al vast. Denk bijvoorbeeld aan extra woningen om te voldoen aan de toenemende vraag. In de Omgevings- visie kijken we echter ook in samenhang naar de stad én de verschillende wijken. Iedere wijk is anders en heeft specifieke uitdagingen. Daarom kunnen we ook in iedere wijk andere keuzes maken. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren