De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, D66 Nieuwegein

Nog even en het is 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt dan een keuze maken, misschien wel het verschil. Maar dat kunt u alleen als u ook daadwerkelijk gaat stemmen. Een recht die we hebben verworven en daar waar we zuinig op moeten zijn.

Op De Digitale Stad Nieuwegein zullen we de komende weken de partijen aan u voorstellen, wie is die fractievoorzitter of lijsttrekker en wat vindt hij/zij belangrijk. Wat is hun partijprogramma oftewel wat beloven zij u voor de komende vier jaar. Aan een ieder stellen wij dezelfde vragen, we trekken niemand voor. Jan met de Pet zal geregeld zijn licht laten schijnen over de beloftes, hun partijprogramma etc.

D66 wil een Nieuwegein waarin er kansen voor iedere inwoner zijn. Met het onlangs vastgestelde verkiezingsprogramma gaat D66 aan de slag om samen met inwoners Nieuwegein socialer en duurzamer te maken. Hierboven de vijf vaste vragen aan fractievoorzitter Erik van der Voort van de D66.

Erik van der Voort

Het gaat al goed in Nieuwegein
Dankzij D66 is het gemeentebestuur de afgelopen acht jaar veel meer gaan samenwerken met de stad. Inwoners zijn actief gevraagd mee te denken en mee te werken om Nieuwegein beter en mooier te maken. Dat is gelukt bij de toekomstvisie voor de stad, het vernieuwen van onze basisscholen en sportgebouwen en het verbeteren van bijvoorbeeld Merwestein en de Rijtuigenbuurt. Tenslotte is veel initiatief uit de stad zelf gekomen waarbij de gemeente juist belemmeringen heeft weggenomen, zoals de realisatie van het poppodium The Pit, Fort Vreeswijk en het evenement Vreeswijk Vol Vaart. Onlangs bevestigde de Fietsersbond dat Nieuwegein bovengemiddeld heeft gescoord bij de Fietsstad 2018 verkiezing. Kortom, Nieuwegein staat er goed voor.

Nieuwe uitdagingen
De wereld staat niet stil. Er komen nieuwe uitdagingen op ons af. Zo moet de zorg goed worden georganiseerd. Meer mensen willen in Nieuwegein (blijven) wonen. We moeten investeren in schone en betere mobiliteit. Ook Nieuwegein zal te maken krijgen met de gevolgen van het veranderende klimaat: hittestress en hevige regenval. Daar moeten we ons op voorbereiden.

Opnieuw moeten er keuzes gemaakt worden. Daarbij richt D66 zich op de volgende onderwerpen:

 • Initiatiefrijke stad
  Nieuwegeiners maken hun stad. Ze hebben veel ideeën. En ze zijn begaan met hun buurt en wijk. D66 vindt dat er volop ruimte moet zijn voor eigen initiatieven. Met de kennis van Nieuwegeiners over hun buurt en wijk maken we samen Nieuwegein beter en mooier.
 • Groen wonen
  Een groen en gezond Nieuwegein. Dat is waar D66 voor staat. Gebouwen die weinig energie gebruiken, voorkomen van overlast door extreme regenbuien, gezonde lucht en het scheiden van afval. Nieuwegein heeft veel groen, dat fijn is om te gebruiken en dat ook goed onderhouden is.
 • Tijdloos onderwijs
  Onderwijs biedt de kans om talenten te ontwikkelen. D66 wil alle mogelijkheden benutten om iedereen, jong en oud, een stapje naar zijn of haar nieuwe toekomst te laten zetten. Om te kunnen zijn wie je bent en wie je wilt zijn.

Lijsttrekker Tom Verhoeve is trots op het programma. “Nee zeggen is makkelijk. D66 durft ja te zeggen,” aldus Verhoeve. “Met dit programma gaan we de komende vier jaar -op onze optimistische wijze- nog meer kansen creëren voor alle inwoners

5 thoughts on “De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, D66 Nieuwegein

 1. John

  Daar komen de loze beloftes weer, na de verkiezingen zijn de burgers weer vergeten net als de beloftes.
  Dan denken de bestuurlijke zakkenvullers weer aan hun eigen zakken

 2. Jammer John dat je er zo over denkt. Wat vind je ervan om een keer een kopje koffie of thee te drinken? Ik ga graag met je in gesprek over hoe onze plannen van vier jaar geleden zijn uitgepakt in de afgelopen vier jaar. Ik hoor ook graag van je wat jouw ideeën zijn om Nieuwegein nog mooier te maken.

 3. John

  Lijkt me een strak plan ,voor koffie ben ik altijd te vinden.mailadres kan je bij de redactie krijgen.

 4. Het was een goed gesprek, John. Dank voor het delen van je zorgen en betrokkenheid om Nieuwegein beter te maken.

 5. John

  Hier word ik dus vrolijk van.
  Een raadslid wat luistert naar de gewone nieuwegeiner.
  Tom bedankt voor je tijd en de koffie.
  Ik vond het ook een zeer goed gesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren