D66 Nieuwegein vraagt aandacht voor opvang en vervoer van ‘verwarde personen’

In een Art. 42 brief aan het college van B & W van Nieuwegein vraag de plaatselijke D66 aandacht voor opvang en vervoer van ‘verwarde personen.’ ‘Recent verklaarde de politie (in naam van Pieter-Jaap Aalbersberg, politiechef van Amsterdam-Amstelland) om vanaf volgend jaar te stoppen met de opvang en het vervoer van ‘verwarde personen’ die geen strafbaar feit hebben gepleegd. Hierbij geeft de politie aan het niet humaan te vinden deze mensen op te pakken, terwijl het patiënten zijn die hulpverlening nodig hebben’ aldus gemeenteraadslid Tom Verhoeve.

Als reactie op de uitspraak van politiechef Aalbersberg waarschuwt de GGZ dat ze nog niet klaar is voor deze taak en hierdoor mensen tussen wal en schip kunnen vallen.

Verhoeve: ‘Minister Schippers van Volksgezondheid geeft aan het “erg belangrijk te vinden dat mensen met verward gedrag op een passende, niet onnodig stigmatiserende en traumatiserende manier worden opgevangen of vervoerd”. Daarnaast geeft ze aan dat de regie bij de gemeentes ligt, om goede afspraken te maken tussen de partners (politie, ambulancezorg en ggz-aanbieders) in de praktijk, omdat het nu nog niet duidelijk is wie de taak van de politie moet overnemen.’

D66 ziet deze oproep van de politie als een duidelijk signaal. De D66: ‘We vinden het belangrijk dat de zorg voor mensen die acuut hulp nodig hebben goed georganiseerd wordt.’ D66 wil weten van het college in Nieuwegein hoe zij het mogelijk gaat maken om volgend jaar de zorg voor mensen met verward gedrag zodanig gaat organiseren dat de politie wordt ontlast. Ook wil zij weten hoe het momenteel is georganiseerd.

One thought on “D66 Nieuwegein vraagt aandacht voor opvang en vervoer van ‘verwarde personen’

  1. Sebastiaan

    Namasté_OM_Sai_Ram_/|\_अहिंसाAhimsaអហិង្សាஅகிம்சையைXXXMogelijk wordt het eens tijd om je af te vragen waardoor het komt dat er zo veel verwarde personen in Nederland rond lopen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk