Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

U-OV verzorgt het openbaar vervoer in de regio Utrecht en start op zondag 14 december met een nieuwe dienstregeling. Er zijn er minder ingrijpende wijzigingen dan in 2013. Voor de inwoners van Nieuwegein is er wel een aantal verbeteringen te melden. Klachten vanuit reizigers uit Nieuwegein heeft men geprobeerd in de nieuwe dienstregeling op te lossen. De belangrijkste verbeteringen zijn:

Verbetering van de verbinding Nieuwegein Zuid–Rijnsweerd/De Uithof. Vanaf 14 december rijdt lijn 271 (in plaats van lijn 72) op deze route. ’s Morgens zeven ritten (in plaats van vijf) tussen 06.46 en 09.49 uur vanaf de halte Waterbies richting De Uithof en ’s middags acht ritten (in plaats van zes) tussen 15.00 en 18.30 uur vanaf de halte AZU richting Nieuwegein Zuid. Deze lijn rijdt bovendien een snellere route: vanaf rotonde Noordstedeweg / Sluyterslaan rijdt de bus via de route van lijn 71. Dit is circa vijf minuten korter en daardoor ook iets goedkoper.

Lijn 71 en 271 rijden in de spitsuren gezamenlijk een 15 minutendienst op het traject Stadshuis-Rijnsweerd/De Uithof.

Lijn 74 rijdt op werkdagen tot circa 19.15 uur elk kwartier naar Utrecht. Deze kwartierdienst naar Utrecht wordt daarmee op werkdagen een uur langer doorgezet. De proef met de kwartierdienst op lijn 74 in de daluren op maandag tot en met zaterdag op het traject Stadscentrum-Vianen, gestart in september 2014, loopt tot zomer 2015. Als er voldoende extra reizigers gebruik van maken, wordt de kwartierdienst definitief in de dienstregeling opgenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk