D66 en de VVD in Nieuwegein blij met de conclusies RIVM over kunstgras

De fracties van D66 Nieuwegein en VVD Nieuwegein halen opgelucht adem na de stellige en duidelijk onderbouwde conclusies van het RIVM. Dinsdag 20 december heeft dit instituut haar onderzoeksresultaten gepresenteerd naar de gezondheidsrisico’s van kunstvelden met rubbergranulaat.

Raadslid Tom Verhoeve (D66): “Als vader van een keepende zoon ben ik veel in gesprek geweest met ouders en trainers. Van bezorgde ouders en trainers die de rubbergranulaat velden wilden mijden tot en met ouders en trainers die de hele discussie stemmingmakerij vonden. Ik ben dan ook blij met de snelheid waarmee het RIVM haar conclusies presenteert. Zowel de verrassende stelligheid als de uitgebreide onderbouwing geeft mij het vertrouwen dat de kunstgrasvelden in Nieuwegein veilig zijn.

Omdat zowel SV Geinoord, VSV Vreeswijk als JSV Nieuwegein een kunstgrasveld met rubbergranulaat hebben, werd de discussie ook in Nieuwegein zowel voor als achter de schermen volop gevoerd. Zo hebben D66 en VVD gevraagd om praktische obstakels voor de voetbalverenigingen weg nemen, zoals het bieden van uitwijkmogelijkheden voor trainingen en wedstrijden. Want alhoewel voetbalclubs zelf verantwoordelijk zijn voor de (tijdelijk) te nemen maatregelen, kon de gemeente als eigenaar van de velden niet langs de lijn blijven staan.

Fractievoorzitter Mark Snoeren (VVD): ”Na de eerste meldingen dat het rubbergranulaat schadelijk voor de gezondheid zou kunnen zijn, hebben we samen met D66 gelijk de veiligheid van onze kinderen vooropgesteld. We hebben er bij het College op aangedrongen om afspraken te maken met de verenigingen om zeer terughoudend te zijn met het gebruik van de kunstgrasvelden. We kunnen nu opgelucht ademhalen en onze kinderen kunnen weer volop sporten op de kunstgrasvelden.”

Afgelopen mei was op verzoek van D66 al besloten om nieuwe kunstgrasvelden in te strooien met het milieuvriendelijkere kurk. De twee nieuwe kunstgrasvelden met kurk zijn de afgelopen maanden dan ook meteen goed in gebruik genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren