Cursussen voor mantelzorgers

Zorgt u voor uw partner, een kind, een familielid of een vriend met een langdurige ziekte of handicap? Dan bent u mantelzorger. Bij het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein gaan binnenkort twee cursussen van start.

De cursus ‘Zorgen voor een ander? Zorg ook goed voor jezelf!’ is bedoeld voor mensen die een familielid met een chronische ziekte of handicap verzorgen. Op acht donderdagmiddagen (11, 18 oktober, 8, 22 november, 6, 20 december, 10, 31 januari) wordt ingegaan op het vinden van het evenwicht tussen het zorgen voor een ander en het zorgen voor jezelf. Door de juiste balans kunt u de zorg langer en beter volhouden.

Voor mantelzorgers van dementerende mensen is de cursus ‘Omgaan met dementie’. Informatie over en het omgaan met dementie staan op 8 dinsdagmiddagen centraal (om de 14 dagen, start 6 november). Vragen over dementie kunnen worden beantwoord en onnodige onzekerheden worden weggenomen. Beide cursussen staan onder leiding van professionele hulpverleners. Naast informatie krijgt u ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De kosten zijn 22,50 euro per cursus. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen met het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein, tel. 0900-8212382.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk