Cursus Yin Yang yoga

Een nieuwe yoga stijl. Voor degenen die Yin willen proberen, maar nog niet het geduld hebben om 3-5 min in een houding te blijven en voor deze die binnen een les tegelijk willen werken aan spieren, bindweefsel en gewrichten.

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest. Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten, bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Het is aan te raden om ruimzittende kleding aan te doen om je vrij te kunnen bewegen. Neem je eigen (yoga)mat, deken, kussen(tje)s.

De lessen worden gegeven in Studio 10, Specht 10 in Nieuwegein op donderdagen van 11.30 tot 12.45 uur, de cursus heeft 8 lessen en start op 6 oktober. Voor meer informatie en inschrijven, kunt u op de website van de Volksuniversiteit Utrecht kijken of kunt u bellen met 030-2313395.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk