Cursus in de put, uit de put, versie grip op je dip

In april 2003 start de afdeling Preventie van Altrecht (GGZ-Utrecht) een cursus voor volwassen mensen tot ongeveer 55 jaar die last hebben van depressieve klachten.

Iedereen voelt zich wel eens somber. Dat is niets bijzonders. Maar als de somberheid niet overgaat en u ook nog last krijgt van allerlei klachten, lichamelijk en psychisch, dan is er meestal iets aan de hand. U kunt actief leren om deze somberheid te overwinnen door deel te nemen aan de cursus ‘In de put, Uit de put, versie grip op je dip’. De cursus is geen gespreksgroep of psychothe-rapie. We gaan het niet hebben over uw jeugd of uw diepste innerlijk. We gaan uit van de situatie zoals die nu is. U leert er vaardigheden die u kunnen helpen om de depressieve gevoelens te overwinnen.

In de cursus komt het volgende aan de orde:

Wat is depressiviteit

Stress en ontspanning

Assertiviteit

Uw gedachten en hoe die depressiviteit kunnen beïnvloeden

Plezierige activiteiten

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2½ uur en 1 à 2 terugkombijeenkomsten, maximaal 12 deelnemers en 2 cursusbegeleiders. Eventuele deelname volgt op een aanmeldingsgesprek waarin samen met u gekeken wordt of de cursus past bij uw situatie. Mensen die eerder aan een cursus deelnamen zijn bijna altijd enthousiast. Een cursist zei eens: “Door de cursus heb ik niet alleen iets geleerd over mijn eigen doen en laten, ook het contact met andere mensen in eenzelfde situatie, vond ik leerzaam én plezierig”.

Praktische informatie:

Data en tijd: Start donderdag 17 april van 19.00 – 21.30 uur, Tolsteegsingel 2 te Utrecht. Plaats: Bij voldoende aanmeldingen gaat een volgende cursus zo snel mogelijk van start, op een doordeweekse avond of einde middag, op een andere locatie van Altrecht en kost € 25,- inclusief het werkboek.

Aanmeldingen Altrecht Preventie, telefoon 030 – 699 91 50. Nadere inlichtingen bij Mw. M. Eitjes of Mw. A. Krale.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk