Cursus in Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Op 13, 14 en 15 februari aanstaande vindt voor het eerst – op locatie Nieuwegein van het St. Antonius Ziekenhuis – de gerenommeerde internationale cursus van de European Association For Cardio-Thoracic Surgery (EACTS) plaats. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis. De EACTS is De Europese beroepsvereniging voor Hart- en Longchirurgie. Het St. Antonius Ziekenhuis is het grootste hartchirurgisch centrum in Nederland en loopt internationaal voorop op het gebied van nieuwe technieken voor hartchirurgie. Het congres richt zich op cardio-thoracaal chirurgen (in opleiding) uit Europa, zij leren via presentaties en meerdere live-hartoperaties de nieuwste technieken op het gebied van hartchirurgie.

Het Hartteam van het St. Antonius Ziekenhuis bestaat uit 9 hartchirurgen, 12 cardiologen en 5 fellow-cardiologen, die nauw samenwerken. Het Hartteam bestaat sinds 1948. De hartchirurgen voeren de meeste hartoperaties per jaar in Nederland uit. In 2011 waren dat er 1958 in totaal. Praktisch alle nieuwe technieken worden hier toegepast, met vanzelfsprekend alle voordelen voor de patiënt van dien. Ter wereld zijn er maar enkele centra met deze ervaring.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren