Katern

Cursus: Dans; Sevillanas

De Sevillanas is een vrolijke volksdans uit het Zuid-Spaanse Andalusië die nog veel wordt gedanst op patroons feesten maar ook in discotheken. Normaal gesproken dansen man en vrouw, maar je ziet ook vrouwen met elkaar dansen.

De Sevillanas bestaat uit vier delen of coplas (= verzen). Elke copla bestaat uit 3 delen met een vast patroon. De dans is redelijk snel te leren. Ook in Nederland worden regelmatig Sevillanas avonden georganiseerd in flamenco scholen of cafés. Het is bovendien een hele leuke kennismaking met Spaanse dans en een goede voorbereiding op een flamencocursus.

Voor meer informatie en inschrijven, kunt u op de website van de Volksuniversiteit Utrecht kijken onder Creatief. De lessen worden gegeven in het Cals College, Vreeswijksestraatweg 6A in Nieuwegein. Start is op maandag 3 oktober van 20.00 tot 21.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren